Kjetil Jansrud (t.v) og Aksel Lund Svindal kan få VM på hjemmebane. Da er de i så fall superveteraner. Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Norge vurderer å søke VM i alpint

Flere har meldt interesse for å være vert for et framtidig alpin-VM i Norge.

Skistyret diskuterte prosessen denne uken.

– Vi vedtok en prosess som kan ende med en framtidig VM-søknad i alpint. Vi kommer til å invitere de som har vist interesse til et møte for å orientere både om søkeprosessen og hvilke krav som stilles til en VM-arrangør, sier skipresident Erik Røste i en pressemelding.

Det understrekes at det er en langvarig prosess, og tidligste aktuelle år for tidenes første alpin-VM i Norge er 2025.

Norge går videre med planer om en framtidig VM-søknad i alpint, men skipresident Erik Røste gjør det klart at det er et langsiktig perspektiv og at Trondheims VM-søknad for nordiske grener prioriteres. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Norges Skiforbund konsentrerer seg nå om å få hentet VM nordiske grener til Trondheim i 2023, og forbundet oppgir at en eventuell VM-søknad i alpint uansett ikke er aktuell før VM nordiske grener er tildelt Trondheim.

FIS-kongressen i Tyrkia neste år står for tildelingen av VM nordiske grener i 2023. Det skjer 17. mai.

Første aktuelle søknadsfrist etter det, for alpin-VM i 2025, er 1. mai 2019. Det avhenger altså også av at Trondheim når opp med sin søknad.

(©NTB)