Reitan-arving med golfsensasjon: Klar for US Open som første nordmann i historien

Kristoffer Reitan (20) er klar for US Open. Der skal han blant andre konkurrere med Tiger Woods.

Kristoffer Reitan på golfbanen på Bogstad. Han er nå kvalifisert, som den første nordmannen i historien, til US Open. Foto: Arne Hole

Publisert:

Han har lenge vært ansett som et av de største talentene i norsk golf. Nå er han ett skritt nærmere et av sine store delmål. Mandag ble det klart at han gjennom kvalifiseringsspill i London er klar for å spille i samme turnering som Tiger Woods, Phil Mickelson og Rory McIlroy. Det er 12 år siden sist en nordmann var med i majorturnering i golf, og han er den første nordmann i historien som er med i US Open.

– Det har ikke helt gått opp for meg ennå, jeg mottok nettopp invitasjonen til å spille U.S. Open. Det har vært en helt sinnssyk dag. Det var utrolig gøy å slå så mange gode golfspillere. Dette er rett og slett helt ekstremt, sier han til nettstedet Norsk Golf.

Det var de 14 beste i turneringen i London som kvalifiserte seg til US Open. Han endte på en 12. plass.

Les også

Norges største golftalent og Reitan-arving har måttet tåle slengbemerkninger om penger, familie og Rema 1000

US Open starter på Shinecock Hills Golf Clubpå Long Island 14. juni.

– Dette er fantastisk. Han er en person med et veldig stort talent. Det er en stor dag for Kristoffer ikke minst, men også for norsk golf, sier presidenten i Norsk GolfforbundMarit Wiig til Aftenposten.

Kristoffer Reitan er sønn av Magnus Reitan, som er en av to brødre (den andre er Ole Robert Reitan) på toppen av Reitangruppen som eier blant annet Rema 1000-kjeden.

Tiger Woods

Selv om han er oppvokst i en familie hvor forretningslivet skulle være den naturlige karriereveien, har det handlet om golf for Kristoffer Reitan i hele oppveksten.

Da han som 10-åringen ble spurt om hva han skulle bli, svarte han selvfølgelig: “Den nye Tiger Woods”.

Nå skal han spille i samme turneringen som mannen han hadde som forbilde.

Norsk idrett har ikke vært bortskjemt med spillere på det øverste nivået golf og tennis når vi ser bort fra Suzann Pettersen.

Nå har vi en ung Casper Ruud som slår seg frem til 2. runde i Roland Garros. Og nå Kristoffer Reitan. De er fra samme årgang og har gått på samme skole, Wang Toppidrett.

– Jeg tror at de to sammen har vært i stand til å drive hverandre frem. To slike enere har begge forståelse for hva som skal til for å lykkes, sier golfpresident Marit Wiig.

Best i verden

Ambisjonene til Kristoffer Reitan har det aldri vært noe i veien med.

– Å bli verdens beste. Jeg sikter veldig høyt, og jeg vet at det kreves veldig mye. Selv på en utrolig bra uke er det ting som kan bli enda bedre. Jeg må komme på et nivå hvor jeg presterer veldig bra over lengre tid av gangen. Mitt dårligste slag må være veldig bra, sa Reitan i et intervju med Aftenposten for to år siden.

Han forteller i samme intervju at det ikke alltid har vært like lett å komme fra en av Norges bedrestilte familier. Det har kommet noen slengbemerkninger.

– Det har vært en del av det, men jeg bryr meg ikke om det lenger. Det er hard trening som har brakt meg dit jeg er. Jeg synes det er inspirerende å være en del av Reitan-familien. Bestefar bygde opp fra scratch. Det er interessant å sitte ved middagsbordet og høre de forteller historier. Mye av det kan jeg bruke. Business og toppidrett krever mye, fortalte han den gangen.

Publisert: