"Tromsø"s bilde viser helt tydelig at Vålerengas Dan Thomassen holder Miika Koppinen i trøya. Etter kampen fikk dommer Svein Erik Edvartsen mye pepper for avgjørelsen, både i TV 2-studioet og fra Vålerenga-delegasjonen.

– Det jeg får med meg er at spiller nummer 16 (Thomassen, red.anm.) på Vålerenga holder en TIL-spiller inne i feltet. Og fra den posisjonen jeg står så var det en helt klar straffe, det er jeg 100 prosent sikker på, sier dommer Edvartsen foran et fulltallig pressekorps etter kampen.

I Vålerenga-leiren har dommerfløyta en helt annen lyd...

– Det var ikke straffe. Og det kostet oss kampen, mener spillende manager Martin Andresen.

– Det er ingen som skjønner hvorfor han blåser straffespark. Det er synd at slike situasjoner skal være avgjørende for kamper, sier Vålerenga-spiller Lars Iver Strand.

– Dommeren dømmer

Uttalelsen får trener Steinar Nilsen til å trekke på smilebåndet.

– Jeg hadde ikke ventet at han (Martin Andresen, red.anm.) skulle si noe annet. Straffen virket veldig klar, slik jeg opplevde det, sier Nilsen.

Miika Koppinen måtte svare på mange spørsmål i pressesonen i går kveld. De fleste handlet om straffesparksituasjonen.

– Det er dommeren som dømmer. Jeg blir holdt litt i den situasjonen og man kan blåse straffe i slike situasjoner. Jeg har sett klarere straffespark enn dette, men man kan ikke forandre på situasjonen nå, sier Koppinen.

"Tromsø"s bilde viser at finnen ikke trenger å skamme seg.

Han ble holdt.

Og det så dommeren.