Hjemmelaget viste seg raskt fram i denne kampen. Allerede etter et par minutter fikk Erik Tønne stå umarkert ute på venstresiden. Innlegget manglet bare en litt lengre tå hos Ole Kristian Langås, han var nemlig millimetere fra å kunne bredside ballen inn i målet. En frisk åpning fra Sandnes Ulf.

Bare noen få minutter senere var Sandnes Ulf framme med en ny mulighet. Fredrik Midtsjø hadde et solid raid, men fikk aldri ladet kanonen skikkelig. Heller ikke Henrik Furubotn klarte å stokke beinene sine da han fikk sjansen i det samme angrepet.

Gjestene tok ledelsen

Etter 11 minutter kom kampens første scoring, den var det Strømsgodset som sto for. Gustav Wikheim slo en perfekt ball inn fra høyre, inne i midten kunne Martin Ødegaard lett sette ballen nede til venstre for Sandnes Ulf sin keeper Hannes Halldorsson.

Hjemmelaget skapte balanse i regnskapet bare sju minutter senere. Det startet med at Vegard Aanestad slo et innlegg på bakre stolpe. Der headet Diego Rubio ned til Ole Kristian Langås, som videresendte ballen til Henrik Furubotn. Han dundret ballen helt nede i høyre hjørne, utagbart for gjestenes keeper.

Like etter var Strømsgodset og Flamur Kastrati nære på å score for gjestene. Fra skrått hold sendte han et skudd som gikk forbi hjemmelagets keeper, men heldigvis for Sandnes Ulf så gikk ballen på utsiden av stangen.

Rettferdig med uavgjort

Dryge halvtimen var spilt da gjestene fikk en gedigen overgangsmulighet. De kom faktisk med fire spillere mot hjemmelagets to. Men en god og heldig inngripen fra forsvaret til Sandnes Ulf hindret en scoring fra Strømsgodset.

Begge lagene spilte tidvis meget bra offensivt, men noe av grunnen til dette var at begge lags forsvar også var i det gavmilde hjørnet ved flere anledninger. Uten at noen av lagene klarte å unyttet dette.

Omgangen ebbet ut med 1-1 som resultat, et resultat som kan sies å være rettferdig etter en periodevis underholdende omgang.

Sjanser begge veier

Strømsgodset fikk den første muligheten etter pause. Flamur Kastrati drog seg fri, men fra skrått og kort hold fikk han ikke dreis på avslutningen sin. Ballen trillet klart på utsiden av stangen.

Snaut midtveis i omgangen var det hjemmelaget som hadde en stor scoringsmulighet. Et frispark fra Erik Tønne havnet hos en umarkert Avni Pepa, men han klarte ikke å overliste Strømsgodsets keeper.

Etter 70 minutter fikk Ole Kristian Langås en gratismulighet, etter at en Strømsgodset-spiller serverte ballen på et sølvfat til Langås. Men avslutningen var rett og slett for puslete, og det ble en enkel ball for Adam Larsen Kwarasey å redde.

Bommet på straffe

Thomas Sørum fikk en gedigen mulighet til å sende Strømsgodset i ledelsen på straffespark. Men en kjemperedning av Hannes Halldorsson hindret scoring, heller ikke returen klarte gjestene å gjøre noe med. For øvrig var det Avni Pepa som var den direkte årsaken til at gjestene fikk dette straffesparket.

Bommet gjorde de ikke 82 minutter. Et skudd fra Thomas Sørum, måtte Halldorsson gi retur på, denne returen ordnet Gustav Wiheim enkelt inn i nettmaskene.

Bare to minutter senere var det klart for 3-1-ledelse for Strømsgodset. Enkelt og greit satte han ballen forbi Sandnes Ulf-keeperen.

Positivt offensivt

Selv om det ble et nytt tap for hjemmelaget, viste spillerne seg fram offensivt på en helt annen måte enn de har gjort på hjemmebane de siste kampene. Men samtidig er det mye å ta tak i det defensive.

Sandnes Ulf står fortsatt med sine 10 poeng og bunnplass i eliteserien. Neste helg venter en ny vrien kamp, da mot Odd borte.