MARIENLYST: Kjetil Rekdal sier at Vålerenga har oppjustert målsettingen sin og at klubben nå går for medalje.

Vålerenga-treneren var meget fornøyd med 2-0-seieren mot Strømsgodset, og ser bare oppover på tabellen.

— Nå har vi oppjustert målsettingen vår og går for medalje. Det er mye snakk om økonomi for tiden, men nå må vi bare kjøre på, så får vi se, sier Rekdal, som legger til at det selvfølgelig vil bli vanskelig.

Medalje viktig for klubben

— Det er ikke sikkert vi klarer det. Vi har en liten stall og er et lag i utvikling. Vi ligger fortsatt noen poeng bak konkurrentene våre, men vi kan bare tenke på oss selv, legger han til.

Foran kampen mot Strømsgodset har fokuset vært stilt inn på alt annet enn det sportslige i en vanskelig økonomisk tid for Oslo-klubben, men Rekdal håper gode sportslige resultater og en eventuell medalje kan hjelpe klubben også økonomisk i framtiden.

— Vi vet at det økonimisk sett er ganske stor forskjell på en 3.- og en 6.-plass i serien, så vi skal i hvert fall forsøke, sier han.

Bryr seg ikke om å ha brutt Godset-rekord

Vålerenga spilte en meget god taktisk gjennomført kamp borte mot Strømsgodset, som ikke hadde tapt på 46 strake hjemmekamper. På spørsmål om hvordan det var for Rekdal å bryte den statistikken, svarer han:

— Det er en fjær i hatten for oss, men det er i grunn totalt uinteressant. Vi kan ikke ta hensyn til andre lag, og om vi ødelegger rekorder eller ikke. Det viktigste for oss var å få poeng her, forteller han.

Nå håper treneren at publikum i Oslo skal la seg smitte av klatringen på tabellen og møte opp i hopetall når Vålerenga møter Stabæk på Ullevål under Norway Cup.

— Nå har vi Stabæk hjemme og forhåpentligvis blir det mange folk på stadion og en artig fotballkamp, så fotballen kan komme litt i fokus igjen.

Roser Kjartansson

Vålerenga-treneren fikk se Vidar Örn Kjartansson notere seg for nok en scoring, men måtte også konstatere at islendingen skjøt utenfor fra krittmerket midtveis i 2.omg.

Rekdal, kjent for alltid å sette sine straffer, ville ikke kritisere superspissen for straffemissen.

— Han har scoret så mye mål for oss at jeg vil ikke kritisere han for det, selv om det skal være enkelt å score på straffe, sier han med et smil, før han legger til:

— Vidar er i fin utvikling, og blir vanskeligere og vanskeligere å stoppe. Han må tåle mye juling, men er den beste spissen i eliteserien, så da må han regne med det.

Om et Vålerenga i akutt pengekrise har råd til å beholde islendingen fremover, sier Rekdal følgende:

— Det er vi som bestemmer om han blir eller ikke. Vi sitter på rettighetene til spilleren, men vi er klar over at det er naturlig at større og sterkere klubber kan komme til å se på våre beste spillere. Men vi håper at når den dagen kommer så er det riktig for Vålerenga, og ikke bare for den klubben som eventuelt ønsker å kjøpe ham, avslutter Vålerenga-treneren.