Brede Hangeland (33) kan ikke sies å være en av Crystal Palace-manager Neil Warnocks yndlinger. Etter at den engelske trenerveteranen tok over ansvaret for London-klubben 27. august, har vår tidligere landslagskaptein til gode å spille en eneste kamp.

Som i oppgjøret mot Burnley forrige helg, var ikke Hangeland en gang i troppen da Crystal Palace vant over Everton på Goodison Park søndag. Det til tross for at han ikke er skadet.

Det er uvant kost for 33-åringen, som helt siden gjennombruddet i Viking for tretten år siden har — så lenge helsen har tillatt det - hatt en fast plass på lagene han har spilt for.

- Gjennomsyret proff

— Det er aldri et godt tegn å falle utenfor når en ny manager tar over klubben. Da har man som spiller kun to valg: enten å gi f... eller å jobbe hardt. Jeg kjenner Brede godt og er sikker på at vil gjøre det siste, sier Egil Østenstad, som var Hangelands langkamerat i Viking.

Det tidligere Premier League-proffen tror den høyreiste stopperen vil slå tilbake.

— Han kom til Palace etter å ha gått klubbløs en periode, så han henger nok litt etter de andre som har hatt full oppkjøring. Jeg er sikker på at Hangeland vil komme sterkere tilbake utover høsten når han er i sin beste form, sier Østenstad.

Det tror også André Berdølmo, som mener Hangeland er så profesjonell at han også vil takle en benketilværelse.

— Jeg har ikke noen innsideinformasjon om hvorfor han ikke spiller, men er det noen som kan takle det, så er det Brede. Han er gjennomsyret proff og alltid lojal overfor laget. Hvis det er sportslige grunner til vrakingen, så tipper jeg han tar en prat med manageren og finner ut av hva han må jobbe med for å komme tilbake, sier Bergdølmo.

Lagspiller

Den tidligere landslagsbacken spilte sammen med Hangeland i FC København. Der var det Bergdølmo som var i Hangelands situasjon. Som en av de eldste på laget måtte Bergdølmo tilbringe mye tid på benken i det som ble hans siste klubb utenfor Norges grenser.

- Hvordan taklet du situasjonen?

— På et tidspunkt blir man passert av unge spillere, og da handler det om å være en lagspiller. Jeg forsøkte å hjelpe Oscar Wendt, som tok plassen fra meg, til å bli en best mulig spiller. Jeg er sikker på at Brede tenker det samme. Han er nok en fantastisk spiller å ha på treningsfeltet, fordi han alltid setter laget foran seg selv, sier Berdølmo.

Bjarte Lunde Aarsheim, som var lagkamerat med Hangeland i Viking, er også sikker på at stopperkjempen vil takle benketilværelsen utmerket.

— Brede har som regel spilt fast og vært blant de beste spillerne for lagene han har spilt for. Men mye av grunnen til det, er jo nettopp at han er så flink til å bruke energi på det han kan gjøre noe med, sier Bjarte Lunde Aarsheim, og legger til:

— De tre kampene han har vært ute, har vært i et såpass kort tidsrom at jeg tviler på at Brede bekymrer seg ennå. Slik jeg kjenner ham tror jeg han kommer til å takle denne perioden helt greit. Han er en tøffing, sier Lunde Aarsheim.