Det europeiske fotballforbundet krever at klubbene i mesterligaen og UEFA-cupen må ha minst fire egenutviklede spillere i sine 25-mannstropper fra starten av 2006/07-sesongen.

Det norske UEFA-styremedlemmet Per Ravn Omdal har ledet gruppen som det siste halvåret har arbeidet for å få et sterkere fokus på egenutvikling av spillere.

Det skal ikke lenger være nok å kjøpe seg til suksess; man må også utvikle spillere selv.

David Dein i Arsenal mener den nye regelen strider med EUs regler om fri bevegelse av arbeidskraft. Det nye regelverket kan dermed bli prøvd for retten.

— Regelverket holder ikke mål og vil helt sikkert bli utfordret, sier Dein til BBC.

På et møte i januar uttrykte Dein at klubbene i den engelske eliteserien gikk imot det nye UEFA-regelverket.

— Få eliteserielag i England vil kunne leve opp til UEFAs nye standard, og vi tror derfor ligaen vår vil lide som følge av dette, sier Dein.

— Selv om dette i første omgang kun gjelder UEFA-turneringer, er det en fare for at det også kan bli iverksatt nasjonalt. Det er vi sterkt imot, sier Dein.

Arsenal er en av fem klubber fra forrige sesongs mesterliga som ikke ville hatt nok egenutviklede spillere til å kunne delta i turneringen. De andre er Chelsea, Celtic, Rangers og Ajax.

Vil ha også nasjonalt

Per Ravn Omdal sa dette til NTB torsdag:

— Denne regelen vil gjelde i mesterligaen og UEFA-cupen, men vår anbefaling er at regelen også blir vedtatt på nasjonalt plan.

Kvoten på fire spillere vil økes til seks den neste sesongen, og til åtte hjemmebaserte spillere sesongen 2008/09. UEFA definerer hjemmebaserte spillere som spillere i alderen mellom 15 og 21 år som er utviklet i klubben eller av andre klubber i samme nasjonale forbund. Spillerens nasjonalitet er irrelevant så lenge denne er utviklet i klubben eller i samme land.

— Vi prøver med dette å gi stimuli til utdanningen av unge spillere. Vi forsterker interessen rundt landslagene, og vi forsøker å balansere noe av konkurransen i internasjonal fotball, sa Omdal.

— Det å innføre både et tak på antall spillere på 25 og samtidig ha et krav til antall egenutviklede spillere, vil forhåpentlig stimulere utdanningsaktiviteten hos de nasjonale klubbene, sa han.