Celtic stanget og stanget, men som så mange ganger før i året hindret ubesluttsomt forsvarsspill for tapte poeng for det skotske storlaget. Denne gangen mot Hamilton Academical på hjemmebane.

Supporterne raser

Etter den pinlige hjemmeblemmen med 0-1 for Hamilton, lot mange Celtic-supportere frustrasjonen flyte på sosiale medier. I minuttene etter kampslutt var det mange som hadde noe å si om Celtic — og ikke minst manager Ronny Deila.

— Deila håper å være manager for neste sesongs møte med Rangers. Det blir i Championship, skrev en med tydelig referanse til at han mener Celtic kan rykke ned.

— Jeg tror ikke Deila har mistet garderoben - han har aldri vært i posisjon til å miste den. Ingen ser interessert ut til å spille for ham, skriver en annen.

— Det virker som spillerne bevisst spiller dårlig for at Deila skal få sparken, skrev en tredje person, som summerer opp det brorparten av alle som har ytret seg mener:

— Deila må gå!

Nyopprykket

Riktignok er Hamilton Academical nyopprykket, men Alex Neils menn har overrasket i skotsk Premier League etter å ha rykket opp via playoff forrige sesong. For etter fem seire og kun ett tap på de åtte første kampene, lå bortelaget på 2.-plass før turen til Celtic Park.

Dermed lå gjestene tre poeng foran Celtic foran toppoppgjøret i Glascow.

Få klare målsjanser

Etter et rolig åpningskvarter tok Celtic over styringen, og dominerte banespillet. Men tross flere gode tilløp, slet hjemmelaget med å skape det helt store foran mål. Likevel var Celtic nærmest scoring da John Guidetti fikk en brukbar posisjon, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Dermed stod det 0-0 til pause. En stilling som skulle endre seg like etter hvilen. For etter passivt forsvarsspill fikk Ali Crawford en enkel jobb med å sende bortelaget i ledelsen. Dermed ble det en kalddusj for Ronny Deila, som gjorde to bytter etter 60 minutter i håp om å få litt mer fart i Celtic-angrepet.

Men tross mange tillløp til farligheter, var det langt mellom tilfellene der bortesupporterne hadde store grunner til å bekymre seg. Innbytter Leon Griffiths volley var nær ved å snike seg inn i nettet, og en livlig Anthony Stokes kom nærmest da han headet like utenfor to minutter før slutt.

Deila: - Vi var ikke gode nok

Ronny Deila var naturlig nok meget skuffet etter hjemmetapet, som gir blod på tann til kritikerne som mener at nordmannen ikke er rett mann for den skotske storklubben.

— Vi var ikke bestemt nok på den siste tredel, og avslutningene var ikke gode nok. Noen av de sjansene vi misset var utrolige. Jeg viste at Hamilton ville jobbe hardt, men hvis du har 10-15 sjanser, må du vinne fotballkamper, sa Deila til BBC Radio Scotland.

— Jeg skjønner at fansen buet på oss. Vi må vinne kamper, og i dag gjorde vi ikke det. Dette var ikke den standarden vi ønsket. Du er nødt til å ønske det for å få ut de 10 prosent ekstra. Det er veldig tungt og vi må slå tilbake i neste kamp, sier Deila.

Neste kamp for Celtic er mot Ross Country 18. oktober. Stefan Johansen spilte hele kampen og kom nære da et skudd med god retning ble blokkert i 1. omgang.