TRONDHEIM/UKRAINA: Da RBK-spillerne boardet charterflyet til Dnipropetrovsk tidlig i morges, var det for å gjøre seg klar til kamp nummer 51 for Rosenborg i 2015. ## Må være profesjonelle

En match gjenstår av sesongen, og kaptein Mike Jensen er ærlig nok til å innrømme at det ikke bobler av spillekåthet og motivasjon under boblejakka foran oppgjøret mot Dnipro torsdag.

— Det er ikke sånn at hjertet galopperer. Men det er klart at vi er profesjonelle og jobben må gjøres. Og kampen betyr selvsagt noe for klubben. Poeng mot Dnipro er viktig ikke minst økonomisk. Så er det jo alltid sånn at så snart du får på drakten og begynner med oppvarmingen, så blir man alltid motivert og vil gjøre sitt beste, sier han.

Kyniske RBK

Europaeventyret er uansett over for RBK etter oppgjøret mot Dnipro. Derfor har laget og trenerne i forkant av den drøyt tre timer lange flyturen østover sammen blitt enige om hva kampen kan brukes til. Manglende kynisme er svaret på de fire tapte poengene mot St. Etienne, og tap av poeng både mot Lazio og Dnipro hjemme.

— Det høres kanskje merkelig ut å kalle det trening. Men siden det ikke er noe som står på spill, må vi bruke kampen til å øve oss på den viktige kvaliken neste år. Vi må øve oss på å få resultater i Europaligaen. Vi har ikke vært rutinerte og kyniske nok i Europa – og det kommer ikke over natten. Derfor må vi øve på det - og det kan vi fint starte med i denne kampen, sier Jensen.

Ønsker verdig punktum

Kapteinen er uansett sugen på å sette et verdig punktum for en strålende RBK-årgang.

— Hadde vært fint å avslutte et fantastisk fint år på en god måte. Selv om det ikke er mye prestisje i å slå Dnipro, må vi se at dette handler om å utvikle oss selv. Her har vi en fin mulighet til å øve – til å bli enda bedre, sier han.