Cup-gliset: Bruttern melder om kjempestemning i RBK-leiren. Cup-gliset: Bruttern melder om kjempestemning i RBK-leiren. Foto: Petter Rasmus

«Masse folk, penger i Nardo-kassa og RBK videre mot Ullevaal»

"Bruttern" ser få muligheter for at RBK går på en cupbombe mot Nardo.

Ordknappe hengehoder mandag – sprudlende solstråler tirsdag. Forvandlingen er total i RBK-troppen. Det gnistret av spillerne på den siste treningen foran 3.rundekampen mot Nardo.

— Det har vært veldig bra stemning og fantastisk kvalitet på trening. Og når vi har både humør og kvalitet – da er vi på riktig vei. Kampene kommer tett som hagl, så det handler om å nullstille. Og det er vi bra på, sier Bruttern.

Reprise er godt nok

Normalt er det i den tredje runden at cupbombene smeller. Ålesund er allerede ute etter tapet for lille Brattvåg, men Ingebrigtsen er ikke veldig engstelig for at en ny bombe detonerer på Nissekollen.

— Det er helt opp til oss selv om bomben sprenger mot Nardo. Det handler om hva vi gjør, og hvilken inngang vi har til kampen. Gjør vi som vi gjorde mot Byåsen, så er det godt nok. Vi kommer til å styre kampen, og Nardo kommer ikke til å springe over oss, sier han.

RBK-treneren er imponert over jobben den lille naboklubben gjør.

— De har alltid jobbet bra på Nardo, og vært en god breddeklubb. Og så har de lenge hatt et stabilt, og jevnt over godt andredivisjonslag. De er en flink klubb, som driver fornuftig uten de helt voldsomme ressursene. Det er strålende. Så vi håper at det kommer masse folk, at de får penger i kassa, og at vi fortsetter videre mot Ullevaal, sier Ingebrigtsen.

Helland ute – sparer Eyjólfsson

Bruttern venter med å offentliggjøre laget før han må, men en ting er klart. Stjernevingen Pål André Helland spiller uansett ikke mot Nardo. Han er ikke en gang i 18-mannstroppen. Helland måtte gi seg rett før kampstart mot Sogndal, og var heller ikke ute på treningsfeltet tirsdag.

I tillegg hviles Hólmar Örn Eyjólfsson.

— Jeg setter utpå det laget som er best for å slå Nardo. Men slik det er nå, kommer vi aldri til å spille med det samme laget søndag – onsdag – søndag. Det kommer til å bli endringer, men det laget vi spiller mot Nardo, kan også spille i eliteserien, sier Ingebrigtsen.

Sannsynlig lagoppstilling mot Nardo:

Pavel Londak – Jonas Svensson, Johan Lædre Bjørdal, Per Magnus Steiring, Alex Gersbach – Mike Jensen , Gudi, Magnus Stamnestrø – Elba Rashani, Christian Gytkjær, Yann-Erik de Lanlay.