Mandag ble Alanzinho fristilt fra sin kontrakt med Trabzonspor. Nå vil Jan Jönsson undersøke mulighetene for å gjenforenes med sin tidligere elev fra Stabæk-tiden.

– Finnes det en mulighet, så vil jeg undersøke den. Om han kunne tenke seg Norge igjen, så kommer vi til å være på banen, fastslår AaFK-treneren.

Har fulgt Alanzinho lenge

Jönsson har fulgt med sin tidligere spiller i lang tid. Da han kom til Rosenborg på senhøsten 2010, undersøkte han mulighetene for å hente Alanzinho til Trondheim da brasilianeren slet med spilletid i den tyrkiske klubben.

Og senest i mai i fjor snakket treneren om å hente 30-åringen til Aalesund i sommervinduet.

– Om det finnes noe realisme i å hente han skal man anstrenge seg for det, sa Jönsson til TV 2 den gangen.

Nå gjentar den svenske treneren det samme.

– Han er absolutt en interessant spiller. Både spillemessig, for publikum og for interessen rundt klubben. Så finnes det muligheter, skal de undersøkes. Det er helt klart, gjentar Jönsson.

Alanzinho kom til Trabzonspor fra Stabæk i januar 2009 for fire millioner euro, ca. 36 millioner kroner. I år spilte brasilianeren kun noen få kamper før kontrakten ble terminert mandag. Han stoppet på 140 kamper og 19 mål for klubben.

Økonomisk utfordring

Også klubbdirektør Henrik Hoff bekrefter at Alanzinhos navn har vært på Aalesund-blokken.

– Alanzinho har vært diskutert her tidligere, det skal jeg ikke legge skjul på. Noe som er naturlig, i og med de tette bånd det har vært mellom ham og vår trener Jan Jönsson da de var i Stabæk, forteller Hoff.

Men hvis 30-åringen skal bli AaFK-spiller, blir det på et nokså annet lønnsnivå enn han hadde i Tyrkia.

– Dersom Alanzinho har et håp om å tjene like bra i Norge som han har gjort i Trabzonspor de siste sesongene, så er han selvsagt utenfor vår rekkevidde. Men Alanzinho vet hvor lønnsnivået i Norge ligger, og han vet at han må kraftig ned i lønn dersom han ønsker å spille her, understreker klubbdirektøren.

Det lyktes ikke Sunnmørsposten å få tak i Alanzinhos agent i går.