Fotball -Bryne StadionAdecco ligaen 2007 - 15..04.2007 -Bryne - SogndalFoto: Sigbjørn Andreas Hofsmo, Digitalsport Håvard Flo Foto: Digitalsport

Allerede før gårsdagens serieavslutning på Fosshaugane var det klart at Sogndal ville ende på 7. plass i årets 1. divisjon.

Resultatene totalt sett i år har ikke vært tilfredsstillende – verken for klubbledelsen, fansen eller trener Karl Oskar Emberland (bildet).

Nå har Emberland en sesong til på seg til å prøve å få Sogndal til å fremstå som et topplag med opprykksmuligheter. Kontrakten hans varer ut 2008. Foreløpig har ikke forlengelse vært noe tema.

– Vi må ha progresjon neste sesong. Blir ikke resultatene bedre, kan det godt hende at klubben vil ha inn en ny trener. Det er nå en gang slik fotballen fungerer, innser Emberland.

Selv om familien hans fortsatt bor hjemme på Haugalandet, er han innstilt på å fullføre kontrakten.

– Skolesituasjonen til barna gjør at det er uaktuelt for familien å flytte oppover før til sommeren. Men jeg trives godt i Sogndal og ønsker å fortsette, sier Emberland.

Store utskiftninger

Han oppsummerer sesongen slik:

– Vi hadde en veldig bra vårsesong der vi lå på 4. plass. Det var sterkt med tanke på det unge mannskapet og at vi fikk inn mange nye spillere. Så fikk vi en voldsom downperiode etter ferien, en periode som ble altfor lang før det snudde nå mot slutten. Det har vært skuffende, men avslutningen på sesongen har vært bra, sier Emberland.

Det ligger an til store utskiftninger foran neste sesong. Kurt Heggestad, Kjetil Holvik og Alexander Breidvik slutter, mens unggutten Andreas Moen har gjort det klart at han vil tilbake til Østlandet etter et mislykket Sogndal-opphold.

På plussiden ser det ut til at veteranen Håvard Flo tar nok en sesong i Sogndal-angrepet.

– Håvard har vært positiv hele veien, og jeg regner med at han blir med videre. Han setter standarden for de unge guttene på laget, sier Emberland.

– I tillegg vil vi prøve å få inn fire-fem nye spillere, fortsetter Sogndal-treneren.

Anders Stadheim har vært innleid fra Fredrikstad i høstsesongen, men det er for tidlig å si om Sogndal vil prøve å gjøre overgangen permanent.

Tamme foran mål

I går hadde Sogndal håpet å avslutte sesongen med å vinne sin femte strake seier. Slik gikk det ikke. Haugesund vant 2-1 og fikk en god oppladning foran søndagens cupfinale mot Lillestrøm.

Sogndal var best fra start, men var tamme foran mål. På overtid i første omgang ble moralen knust da Svein Tore Brandshaug fikk ballen i beina etter en corner og ga Haugesund ledelsen.

66 minutter ut i kampen slapp Stian Johnsen fri på kanten og la ballen inn til Cameron Weaver, som enkelt la på til 2-0. Sogndal reduserte et drøyt kvarter før slutt ved Daniel Lubieniecki på en kontant heading, men nærmere kom ikke vertene.

– Vi var bra spillemessig i 1. omgang, men var ikke presise nok siste tredelen. Så fikk vi en psykisk knekk da de scoret like før pause. I 2. omgang virket vi litt «daue», kanskje var det fordi vi har spilt tre kamper den siste uken, sier Karl Oskar Emberland.