— Å snu som vi gjorde i dag har jeg ikke vært med på før. Det smakte fantastisk godt, forteller Riise, som ledet gultrøyene i fraværet av kaptein Frode Kippe mot Brann.

Mye vilje i LSK

Riise mener det bor mye vilje i dagens Lillestrøm, og forklarer at laget aldri mistet troen, selv ikke på 2-3 etter 90 spilte minutter på Åråsen. — Man har alltid troen og vi vet at alt kan skje i fotball. Mål scores på ti sekunder og vi er bygd sånn at man alltid skal stå på til dommeren blåser av kampen, forklarer en strålende fornøyd Riise etter 4-3-seieren mot Brann.

Roser Vaagan Moen

Riise gledet seg over seieren og rekket samtidig en stor takk til tomålscorer Petter Vaagan Moen, som avgjorde for vertene.

— Petter gjorde en fantastisk god kamp. Han er lur på siste tredjedelen, og når du gir han litt for mye tid, smeller det ofte, forteller Riise om lagkameraten. Trener Magnus Haglund føyer seg i rekken, og roser samspillet mellom nettopp Vaagan Moen og Bjørn Helge Riise.

— Petter gjør en kjempefin kamp og kombinerer godt med Bjørn Helge, ikke minst i 1. omgang. Han gjør to mål, og er tilbake etter litt skadeproblemer. Nå håper jeg han kan fortsette å trene for fullt, så han kan vise hvor god han er, sier svensken.

Handler om det mentale

Lillestrøm-treneren var full av begeistring etter den elleville forestillingen på Åråsen.

— Dette er nok noe av det sprøeste jeg har vært med på. Det er ikke mange ganger i karrieren man opplever noe sånn som dette, sier svensken rett etter kampslutt.

Haglund forteller at det ligger mye psykologi bak det som foregikk ute på den grønne gressmatta på Åråsen.

— Det handler mye om det mentale spillet. Vi sitter på en 2-0-ledelse, så blir vi litt usikre etter at de scorer rett før pause. Det gjør nok at vi kommer ut til 2. omgang og er litt smånervøse, forklarer han, og legger til at mål ofte forandrer et kampbilde:- Mål påvirker spillet og kan ofte ryste et lag, og det preger helt klart spillere utpå der, sier han.

Ser oppover på tabllen

For Bjørn Helge Riise betyr dagens seier at Lillestrøm for alvor kan se oppover på tabellen, og ikke nedover.

— Det var viktig å komme oss vekk fra den bunnstriden, og nå har vi litt heng på topp fem plasseringene. Alle slår alle i denne ligaen, så vi må bare fortsette med den fighterspiriten vi viste i dag, så kan dette bli bra, avslutter han.