Etter en natt med heftig feiring kom de ferske europamesterne, anført av Cristiano Ronaldo, hjem til Lisboa til en velkomst helter verdig mandag.

EM-HELTER: Cristiano Ronaldo leder an i feiringen i Lisboa mandag. Foto: REUTERS/Pedro Nunes/NTB scanpix

Titusener hadde møtt opp for å hylle EM-finalistene dagen etter at Frankrike ble slått 1-0 i Paris.Brannbiler sprutet vann i de portugisiske fargene over flyet ved gaten på flyplasser, før Ronaldo tok steget ut på trappa og hevet trofeet på samme måte som han gjorde kvelden før til stor jubel.

Spillerne satte seg så i en buss med åpent tak før paraden i Lisboas gater. Folkemassene var enorme, alle ville ha et glimt av de ferske europamesterne.

— Vi har skrevet portugisisk historie. Takk for alt, skrek Portugals kaptein til fansen.

HYLLET: Tusener var i gatene i Lisboa for å ta imot Portugals EM-helter. Foto: AP Photo/Paulo Duarte/NTB scanpix

Laget ble også tatt imot av president Marcelo Rebelo de Sousa, som fikk se Ronaldo heve trofeet for tredje gang på balkongen på presidentpalasset.

— Dere er de beste i Europa. Gratulerer, sa presidenten, før han ga dem medaljer som bevis på deres innsats som ambassadører for Portugal.

LEDERE: Cristiano Ronaldo sammen med Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa i Lisboa mandag. Foto: REUTERS/Pedro Nunes/NTB scanpix

— Jeg ga alle spillerne Ordem do Mérito (en portugisisk fortjenestemedalje). Den har aldri tidligere blitt delt ut til landslaget, sa Rebelo de Sousa til TV-kanalen RTP.Det franske laget ble også hyllet i den franske hovedstaden mandag, til tross for tapet i finalen. Spillertroppen ble tatt imot av president François Hollande i Elyséepalasset midt i Paris.

(©NTB)