Det ble aldri et særlig severdig oppgjør da Egersund og Førde delte poengene i en målløs kamp i Idrettsparken i Egersund. Innsatsen var stor hos begge lag, men ofte stod ikke ferdighetene i stil. Og det ble en kamp der spillerne med mest muskler stod fram som de dominerende aktørene.

Totalt sett har nok Egersund minst grunn til å være fornøyd med ett poeng etter at laget skapte nok sjanser til at det burde blitt minst en scoring. — Vi var opptatte av å reise kjerringa etter stortapet mot Åsane forrige helg, og spiller en mye bedre kamp i dag. Vi har nok sjanser til å avgjøre kampen til vår fordel, men det ville seg ikke helt i de avgjørende situasjonene. Defensivt slipper vi Førde til bare en sjanse, noe vi må være fornøyde med, sier Egersunds trener Bengt Sæternes.

Beholder andreplassen

Sjansen han refererer til kom etter 12 minutters spill, da kaptein Kim Robert Nyborg så vidt fikk reddet på streken etter at Eirik Lund Holm hadde rundet keeper Jonas Høidahl.

Samme Nyborg hadde en stor sjanse til å gi sitt lag ledelsen noen minutter senere, men headingen strøk til side for mål. Mot slutten av omgangen hadde Førde nok med å forsvare seg, men keeper Ante Knezovic ble ikke satt på de helt store prøvene.

Etter pause ble det veldig mye høye framspill fra begge lag, og de to lags midtstoppere fikk en forholdsvis enkel jobb med å klarere. Egersund fikk allikevel noen gode muligheter til å avgjøre kampen. Innbytter Mathias Perttamo skjøt over fra seks meters hold etter en corner, mens Kim Robert Nyborg hadde nok en heading som gikk like utenfor. I tillegg skrek publikum på straffe da Espen Rasmussen gikk overrende i feltet.

Men Førde holdt unna og gikk dermed av banen med poeng for åttende kamp på rad. - Jeg er veldig fornøyd med jobben vi gjør i dag. Vi har en del karantener og skader, og dermed må vi spille med tre spillere som er 18 år eller yngre. Vi visste at Egersund borte ville bli tøft, og da må vi være fornøyde med ett poeng, sier Førdes trener Knut Erik Folland.

Med Vards tap hjemme mot Åsane beholdt Egersund andreplassen på tabellen, mens Førde også blir stående på femteplass når to serierunder gjenstår.

261 tilskuere, sesongens klart laveste tall, så at Egersund fortsatt er ubeseiret på hjemmebane når bare oppgjøret med Stord i siste serierunde gjenstår.