ALPE CERMIS (adressa.no): En snau time før Petter Northug går først ut på sisteetappen i Tour de Ski gikk hans foreldre John og May showrennet Rampa con i Campioni opp monsterbakken i Val di Fiemme.

På toppen var det mamma May som gikk først over målstreken, rundt et minutt før ektemannen.

Etter å ha fått pusten tilbake skal langrennsforeldrene følge den svært spennende kampen om sammenlagtseieren i Tour de Ski. Petter Northug går ut først, tre sekunder foran Martin Johnsrud Sundby. Deretter kommer Calla Halfvarsson og Jevgenij Belov halsende bak.

FØLG SISTE ETAPPE I TOUR DE SKI HER FRA KL.12!

— Det blir bra uansett

Fjorårsvinner Martin Johnsrud Sundby må finne seg i å ha favorittstempelet, men May Northug har troen på sønnen.

— Det blir veldig spennende. Jeg håper selvfølgelig at han vinner. Man må ha trua. Det blir bra uansett, sier May Northug til adressa.no.

Hun beskriver løpet som hardt og bratt.

— Jeg gikk slik at jeg ikke ble stiv. Det var vondest i det bratteste henget, der du ikke får til å gå på ski.

Vil gjøre foreldrene stolte

Etter lørdagens fellesstart i Val di Fiemme sa Petter Northug dette om å ha foreldrene på plass:

— Med tanke på at de skal få et godt liv på sine eldre dager, så burde de ha holdt seg hjemme. Men de er jo her og skal vitne dette her, så får vi håpe at de koser seg, og så skal jeg prøve å gjøre dem stolte.

En rekke kjente navn sto på startstreken i Rampa con i Campioni, deriblant de tidligere toppløperne Katerina Neumannova, Fulvio Valbusa, Christian Zorzi og Trond Iversen, samt toppsjef i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge Kjetil Reinsberg og FIS-sjef Jürg Capol.

Vinner ble den finske landslagslegen Markus Pörsti.