Hetlandshallen (aftenbladet): — Det var ikke lett å se at det er to divisjoner i forskjell på lagene. Vi terget dem veldig lenge, sier SIF-trener Rue Erland til Aftenbladet etter kampen.

SIF, som i år spiller i 2. divisjon, gikk respektløst til verks mot eliteserielaget. De hvitkledde ledet stort sett gjennom hele 1. omgangen.

God stemning

300 tilskuere i Hetlandshallen lagde liv underveis. SIF-fansen øynet en cupbombe da lagene gikk til pause med 14-13 til SIF.

— Jeg følte spillerne våre lot seg stresse, men jeg var egentlig aldri bekymret, sier Viking-trener Gunnar Blombäck.

SIF fortsatte med initiativet etter hvilen. På det meste ledet 2. divisjonslaget 21-18. Da hadde Gunnar Blombäck, som fram til da hadde forholdt seg rolig i håp om at spillerne selv skulle løse floken, fått nok.

Han tok timeout og samlet spillerne. Den neste perioden vant Viking med seks-sju mål. Vikings beste spiller, Gøran Søgård Johannessen, var god i den perioden hvor blåtrøyene fikk fart på ballen.

Blombäck krever mer

Viking vant til slutt 30-26. Likevel smalt det godt i veggene da Blombäck samlet spillerne i garderoben etter kampen.

— Jeg var ikke sint, men mener at vi skal kunne kreve mer av eliteseriespillere. Samtidig viste vi styrke i perioden hvor vi slo SIF med sju mål, minner Blombäck om.

Viking drar til Haugesund og spiller kamp mot både Haugaland og Viking TIF lørdag. Deretter er det seriestart hjemme mot Bodø søndag 6. september.

SIF satser også igjen og har ambisjoner om å rykke opp fra 2. divisjon.

I tredje runde av NM er det Haugaland som blir Vikings motstander. Her har Nærbø, som slo ut Sandnes, også fått hjemmekamp mot fjorårets cupmestere, ØIF Arendal.