TRONDHEIM (adressa.no): Søndag venter Hønefoss. Som ligger nest sist i eliteserien. 29 poeng bak RBK. Og bare har fem seirer å slå i bordet med denne sesongen.

Om man i tillegg tar med at kampen spilles på Lerkendal, tilsier det aller meste at ivrige tippere kan sette H på kupongen med god samvittighet – dog uten å forvente den store oddsen.

Perrys tre argumenter

Spør man Per Joar Hansen, derimot, er alt ovenfor bare noen faktaopplysninger på et ark.

Uten noen som helst annen betydning.

Med fem serierunder igjen, og det faktum at Hønefoss er der de er i eliteserien, mener han at gjestene kan bli en langt mer ubehagelig motstander enn lag tryggere plassert på tabellen.

En retorikk han kommer til å bruke mot spillerne, også, de neste dagene:

— Vi møter et såret dyr. Et bunnlag som kjemper for å overleve kriger mye mer enn de har gjort før i sesongen. Alvoret er tatt innover dem.

— Hønefoss kommer fra seier mot LSK på Åråsen og en utlikning helt på slutten mot Viking sist.

— I tillegg er det veldig greit å minne på én ting. De vant 1-0 på Lerkendal i fjor, sier Perry til adressa.no

Risky mot Riski

Dessuten mener Perry gjelder det å være oppmerksomme på én ting til:

— Riku Riski (spiss). Får de kontre mot oss, er han farlig. Deres farligste spiller!

Tempo i ballen

Samtidig er det ingen tvil om at RBK-treneren vet at hjemmelaget er store favoritter, og at det blir en kamp hvor Hønefoss vil ligge lavt og dekke rom. Og at alt annet enn seier vil bli sett på som en fadese, i gullkampen mot Strømsgodset.

— Derfor handler det om å være forberedt på det som vi alltid er på hjemmebane. Vi må ha høyt balltempo, vi må ha stor bevegelse, vi må vinne igjen ballen høyt, og få satt et skikkelig press på dem. Jeg synes spillerne har vært flinke til det i hele år: Ikke å tenke tabell, men klare å nullstille seg til hver eneste kamp, sier han.

Treningene avgjør

A pro pos spillere: Med John Chibuike ute med karantene, visste ikke Perry før treningen torsdag hvilket lag han kom til å starte med. Alexander Søderlund er fremdeles usikker. Mix er derimot tilbake. Mye tyder dermed på at Pål Helland får starte igjen, og at Mix tar tilbake en indreløperplass på midtbanen.

Perry mener at treningene framover vil avgjøre hvem som får spille:

— De får vise hvem som er i dytten for tiden, og derfor fortjener å spille, sier han.