Jan Halvor Halvorsen, til høyre, gir seg som trener i Glimt. Foto: Mats Torbergsen, NTB Scanpix

«Etter sesongen 2015 har det vært gode og konstruktive samtaler mellom Jan Halvor Halvorsen og klubbens ledelse. Jan Halvor har kommet frem til at han ønsker å forlate oss etter tre gode år, og dette er et ønske klubben har akseptert», skriver Bodø/Glimt i en pressemelding onsdag ettermiddag.52-åringen har etter hvert opparbeidet seg en god CV, med klubber som Start, Sogndal, Gif Sundsvall og nå sist Bodø/Glimt. Halvorsen har vært trener for nordlandsklubben siden 2012. * Fikk du med deg denne saken fra tirsdag? Skilte seg fra kona — gikk ned 83 kilo på ett år

— Det er med vemod jeg takker av, men etter en helhetsvurdering har jeg kommet frem til å avslutte dette eventyret i fred og fordragelighet med alle involverte. Det er ikke mange hovedtrenere forunt. I tillegg vil jeg ønske klubben lykke til videre, uttaler Halvorsen i pressemeldingen.

Bjørkan inn

Aasmund Bjørkanblir ny hovedtreneren på Aspmyra. Han har vært Halvorsens assistent i Glimt de tre siste årene, og han har i lengre tid blitt sett på som en potensiell ny hovedtreneren for gultrøyene.

— Vi vil takke Jan Halvor med den formidable innsatsen han har gjort på reisen vår for å bli et stabilt eliteserielag og er glade for å meddele at Aasmund Bjørkan er klar som hovedtrener for klubben, sier styreleder Mads Torrissen og direktør Bjørn-Tore Hansen i en kommentar.

Den nye hovedtreneren ser frem til jobben.

— Jeg vil benytte anledningen til å takke Han Halvor for det gode samarbeidet og er ydmyk og veldig glad for den sjansen klubben har gitt meg, sier han.