Et Sola-lag i godt sommerdriv hadde plukket med seg hele 13 poeng på de fem siste kampene før dagens oppgjør. Denne gang var de vertskap for et hardt satsende Arendal, ledet av tidligere Start— og Rosenborg-trener Knut Tørum.

Arendal har ikke levert som forventet til nå i sesongen, og lå på en skuffende 9. plass med 16 poeng ved kampstart lørdag ettermiddag. Likevel møtte sørlendingene opp med et solid mannskap, som med en frisk angrepsrekke kunne skape trøbbel og gi hjemmelaget kamp om poengene.

Sola hadde, i tillegg til ønske om å fortsette den fine trenden, også et 0-2-tap fra tilsvarende møte fra i vår å revansjere.

Arendal hadde tydeligvis gjort hjemmeleksa, ogstartet oppgjøret med entydeligkampplan. Med regn i luften på en våt og fin gressmatte, var det et godt organisertog hardtarbeidende kollektivt som presset Sola høyt på banen, og som satte tempo i spillet når deførstfikk ballen.

Allerede etter ett minutt lå ballen i mål. Et innlegg fra venstre ble svakt klarert av Sola, og en Arendal spiller lå pent plassert på kanten av 16 meteren, og fikk en lett jobb med å sette ballen i mål. Snaut 5 minutter etter skjedde neste helt det samme. Arendal forserte på venstre side, innlegg i boks, og et Sola lag i lett sjokk lå plutselig under 0-2 før 8 minutter var spilt…

En verst tenkelig start på kampen for hjemmelaget, som uten sin sentrale kreative kraft Morten Bjørlo (skade), nå måtte vise karakterstyrke og jobbe seg inn i kampen på noe som lignet den populære formasjonen 4-2-3-1. Sola laget tok etter hvert mer over, og midtveis i første omgang satte Kristoffer Rasmussen inn reduseringen som bragte ny spenning i kampen. Ingen av lagene skapte særlig flere sjanser i første omgang- og til pause stod det 1-2. Andre omgang startet som første. Arendal med kontroll på kampbildet- og et Sola lag som slet med å skape sjanser og delvis unøyaktig pasningsspill. Situasjonen ble heller ikke bedre av at Solas beste offensive spiller i kampen, Niklas Sandberg, måtte ut med strekk/krampe etter 60 min.

En Arendalspiller kom alene med keeper og i tillegg hadde sørlendingene et skudd i tverrligger før, litt ut av det blå, måltyven, Solas «fox in the box», Simen Berntsen, scoret i sin sjette kamp på rad da han var fint framme og luktet på en retur fra keeper.

Hjemmelaget jaget nå full pott og tre poeng, og mobiliserte de siste kreftene til en sluttspurt.

Sur var nok derfor følelsen da Arendal satte inn vinnermålet fem minutter før kampslutt etter en noe svak retur fra hjemmelagets keeper etter langskudd fra tidligere Tippeliga-kjenning Petar Rnkovic.

Alt i alt en fortjent seier til bortelaget, og neste kamp for Sola er et spennende og åpent lokaloppgjør mot Vidar på Lassa.