Doffen fikk en halvtime under Wigans FA-cupkamp mot Portsmouth sist uke, men det har vært usikkert om han måtte sitte på benken på Stamford Bridge i dag.

Men han fikk altså sjansen mot Frank Lampard og de andre megastjernene på José Mourinhos lag.

– Det er ikke mange i verden som er bedre enn dem, så det kan bli gøy. Det er store navn og fantastiske spillere. Men jeg skal ikke frykte dem og kommer til å tråkke til 100 prosent, sa Hæstad til Fædrelandsvennen tidligere denne uken.

Da kristiansanderen ble byttet ut etter 73 minutter, lå laget hans allerede under 0-3. Chris Kirkland må ta skylden for to av målene. Det tredje er helt og holdent nordmannen sitt ansvar.

Den eneste forklaringen må være blackout. Den norske landslagsspilleren spilte nydelig igjennom eget forsvar, til Arjen Robben, som alene med Kirkland satte ballen i mål.

— Du kan ikke gi Chelsea slike billig baklengsmål, sier manager Paul Jewell, som måtte tåle mye kritikk for et uvanlig negativt taktisk opplegg.

Enveiskjøring mot Kirkland

Etter en rolig start på kampen var det klart for enveiskjøring fra Chelsea. Kirkland i Wigan-målet fikk etter hvert masse å gjøre, og gjorde en brukbar kamp selv om en uheldig behandling av Robbens skudd nok ødela lørdagskvelden hans. Han var mer eller mindre sjanseløs på de tre andre målene.

Wigan med sitt sjette tap på rad

Mens Chelsea viste at de fortsatt er å regne med i striden om seriegullet, bar Wigan tydelig preg av å slite i motgang på Stamford Bridge i ettermiddag. Wigan skapte veldig lite, og var egenlig aldri farlige foran Hilario i Chelsea-buret. Wigan slet også foran sitt eget mål, og sitter nok igjen med følelsen av at minst to av målene kunne ha vært unngått.

Robben briljerte

Robben skulle vise seg å bli en sentral figur på Stamford Bridge i ettermiddag, og var en nøkkelspiller ved to av målene. Det ene scoret han selv, og det andre sørget han for med litt hjelp fra Kirkland i Wigan-buret. Robben viste også sin kreative styrke gjennom hele kampen og viser at han er en sentral brikke i Mourinhos strategi for å sikre seriegullet.

Helsvart for Hæstad

Etter å ha servert Robben en gratismulighet med et håpløst tilbakespill bestemte Wigans manager å ta Doffen av banen. Hæstad var passiv gjennom hele kampen, og fikk ikke til noe særlig. På toppen av det hele var han også sterkt delaktig i Wigans kollaps etter at Robben feide all tvil til side med hans 2-0-scoring. Synd for Hæstad i hans debut fra start.