For selv om mesterne var best i banespill, skapte de for få sjanser og hadde egentlig ikke noe å klage på da dommeren blåste av kampen etter drøyt 93 minutters spill.

Men det startet dramatisk, for etter bare fire minutters spill gikk Vegard Forren ned for telling etter en tøff duell og holdt seg til hodet. Det så alvorlig ut og båremannskapet ble tilkalt, men til slutt reiste midtstopperkjempen seg og løp ut for å sy noen sting i panna.

I det 10. minutt kom kampens første sjanse – fremdeles uten Forren på banen — og større blir de ikke. Herolind Shale skrudde et frispark inn i Moldes sekstenmeter som Fredrik Semb stusset videre mot bakre stolpe. Der kom Niklas Gunnarsson stormende og løp perfekt inn i ballbanen. Fra tre meters hold kunne han bare strekke på seg og heade ned i hjørnet, men Espen Bugge Pettersen hadde forflyttet seg glimrende og rakk bort i tide. Glimrende redning av landslagskeeperen.

Tre minutter senere oppsto en nærmest identisk situasjon i motsatt ende av banen. Etzaz Hussain skrudde et frispark hardt inn i boksen, men i motsetning til Gunnarsson klarte ikke Kristoffer Paulsen Vatshaug å treffe mål med headingen sin.

Tok over

Etter 26 minutters spill fikk Mattias Andersson sjansen etter en glimrende stuss fra Frode Johnsen, men fra litt skrått hold klarte han ikke å overliste Bugge Pettersen.

Molde tok gradvis mer og mer over og etter 37 minutter fikk Etzaz Hussain sjansen fra 20 meter. Skuddet hans var greit nok, men Andre Hansen strakk seg og slo ballen til corner.

Like før pause var det Vegard Forrens tur til å prøve seg fra distanse, men det harde skuddet gikk et par meter utenfor.

Odd fikk omgangens siste sjanse etter et innoverskrudd frispark, men fra glimrende posisjon headet Frode Johnsen knallhardt like utenfor stolpen.

Molde styrte

Molde åpnet best også etter pause og etter 53 minutters spill fikk Pape Pate Diouf sjansen fra drøyt 20 meter. Skuddet var ikke spesielt hardt, så Andre Hansen reddet enkelt.

Bortelaget eide å mange måter kampen i denne perioden, men Odd forsvarte seg godt og tvang mesterne til å avslutte fra distanse.

Etter 62 minutter var det derimot Odd som spilte seg frem til en brukbar avslutningsmulighet. Jone Samuelsen tok med seg ballen inn i mellomrommet, driblet seg fri og skjøt, men Bugge Pettersen hang godt med og reddet sikkert.

Ti minutter senere tok Herolind Shala ned ballen på brystet og fyrte av en dupper fra 20 meter, men dessverre for hjemmelaget gikk skuddet en liten meter på utsiden av stolpen.

I det 80. minutt fikk Odd en kjempesjanse til å avgjøre da Jone Samuelsen stormet inn i Moldes sekstenmeter med ballen i beina. Fra litt skrått hold siktet han seg inn på det lengste hjørnet, men avslutningen gikk like utenfor stolpen.

Kunne avgjort

Tre minutter senere steg Frode Johnsen til værs og stanget et hjørnespark forbi Bugge Pettersen, men på målstreken sto Paulsen Vatshaug og dempet ballen før han hamret den i sikkerhet. Molde hadde vært best, men i denne fasen av kampen var det Odd som så mest ut som et vinnerlag.

Molde forsøkte selvsagt også å score det avgjørende målet og to minutter før slutt fikk Daniel Chima Chukwu sjansen etter et presist innlegg fra Mattias Mostrøm, men headingen hans gikk rett på Andre Hansen.

Ingen av lagene klarte å skape flere store sjanser og kampen endte 0-0.

FAKTA SØNDAG:

Brann – Rosenborg 2-1 (0-0)

14.802 tilskuere

Mål: 0-1 John Chibuike (55), 1-1 Bård Finne (86), 2-1 Finne (89).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Kim Ojo, Erik Mjelde, Hassan El Fakiri, Brann.

Lagene:

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Markus Jonsson, Erdin Demir – Hassan El Fakiri (Bård Finne fra 83.), Erik Mjelde (Fredrik Nordkvelle fra 60.) – Erik Huseklepp, Fredrik Haugen, Kristoffer Larsen (Kristoffer Barmen fra 90.) – Kim Ojo.

Rosenborg (4-4-1-1): Daniel Örlund – Cristian Gamboa, Stefan Strandberg (Tore Reginiussen fra 18.), Per Verner Rønning, Mikael Dorsin – Borek Dockal (Ole Selnæs fra 74.), Jonas Svensson, Mikkel Diskerud, Daniel Fredheim Holm – Tarik Elyounoussi – John Chibuike (Rade Prica fra 82.).

Haugesund – Sandnes Ulf 3-2 (1-2)

4291 tilskuere

Mål: 0-1 Christian Grytkjær (16), 1-1 Håvard Storbæk (19), 1-2 Steinthor Thorsteinsson (38), 2-2 Henrik Kjelsrud Johansen (77), 3-2 David Myrestam (85).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Gult kort: Steinthor Thorsteinsson, Sandnes Ulf.

Lagene:

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Andres Mar Johannesson, Martin Bjørnbak, Umaru Bangura, David Myrestam – Håvard Storbæk, Geir Ludvig Fevang, Ugonna Anyora, Maic Sema (Michael Haukås fra 61.) – Pontus Engblom (Henrik Johansen fra 61.), Alexander Toft Søderlund.

Sandnes Ulf (4-4-2): Aslak Falch – Vegard Aanestad, Edier Frejd, Ronny Espedal, Bjørnar Holmvik – Fredrik Torsteinbø (Anel Raskaj fra 83.), Aksel Berget Skjølsvik, Morten Bertolt (Tommy Høiland fra 88.), Steinthor Thorsteinsson – Arnor Ingvi Traustason (Oskar Ørn Hauksson fra 56.), Christian Grytkjær.

Odd Grenland – Molde 0-0