MISLIKER KUNSTGRESS: Kristofer Hæstad. Foto: LARS HOEN
MISLIKER KUNSTGRESS: Morten Gamst Pedersen. Foto: Digitalsport.
MISLIKER KUNSTGRESS: Petter Vaagan Moen. Foto: Digitalsport.
MISLIKER KUNSTGRESS: Bjørn Helge Riise. Foto: Digitalsport.

I går sa anleggssjefen i Norges Fotballforbund, Ole Myrvold, til Aftenposten at han tror det er kunstgress på Ullevaal stadion om fem år.

— De nye typene er noe helt annet enn de vi så for et par år siden. Mitt personlige tips er at vi har kunstgress på Ullevaal om fem år, men dette er en politisk sak, sier Myrvold.

Brukerne er imidlertid skeptiske. En av landslagets aller største stjerner akkurat nå, Morten Gamst Pedersen, foretrekker naturgress.

— Hvis jeg kan velge, spiller jeg på naturgress. Kunstgressene blir bedre og bedre, men det blir ikke det samme. Naturgress er mykt og deilig, sier Gamst til Aftenposten.

- Sliter på kroppen

Han ser heller ikke det store behovet.

— Vi hadde strøken bane til enhver tid i Tromsø. Jeg forstår ikke klubber i Sør-Norge som vil ha kunstgress. Det krever litt arbeid, men det er mulig å holde en naturgressbane i god stand.

Kristofer Hæstad er den landslagsspilleren som har gått hardest ut mot kunstgress.

— Det kunstgresset vi har her i Kristiansand nå, er utvilsomt med på å bidra til flere skader. Vi trenger to økter hver dag på det harde underlaget, og over tid sliter det på kroppen.

Lukten av gress

— Beklageligvis tror jeg at kunstgress blir vanlig i Tippeligaen. Samtidig er jeg ikke bare skeptisk. Det er vanskelig å se hvordan kvaliteten vil være om fem år. Hvis de klarer å få det så nær naturgress som mulig, vil jeg ikke utelukke det.

Heller ikke Branns Petter Vaagan Moen, som er med i landslagstroppen til bortekampen mot Senegal 1. mars, vil ta bølgen om det legges kunstgress på Ullevaal.

— Jeg har ikke slitt med skader etter spill på kunstgress, men for meg handler det om at fotball skal spilles på gress. Det er noe med å komme til en skikkelig bane og kjenne lukten av gress. Det skal være ekte, mener Vaagan Moen.

- Forkorter karrièren

— Men jeg er redd for at man ikke spiller på naturgress her hjemme når jeg legger opp. Vi bor langt nord.

Bjørn Helge Riise er høyaktuell for en kantrolle når EM-kvalifiseringen begynner til høsten. Lillestrøm-spilleren frykter kunstgress kan ødelegge mange karrèrer.

— Jeg har ikke sansen for kunstgress. Det ødelegger ankler, knær og ryggen, og skal du spille på slikt underlag hele tiden, blir karrièren kort, tror Riise, som spilte cupfinale mot Molde i oktober da Ullevaal var på sitt aller verste.

— Akkurat da skulle jeg heller spilt på kunstgress, banen var veldig dårlig og det ble mer krig enn spill.