TILBAKE I ENGLAND: Joey Barton i kamp mot Sheffield Wednesday lørdag. Foto: Digitalsport

QUEENS PARK RANGERS — SHEFFIELD WEDNESDAY 2-1

Enkelte fotballspillere trykker Twitter mer til sitt bryst enn andre, og Joey Barton er definitivt en av dem. Den kompromissløse midtbanespilleren er imidlertid ikke alltid like heldig med sine mange utspill, og det spørs om han i dag angrer på å ha lagt ut følgende melding i mai.

— Jeg ønsker bare fastslå en ting overfor alle fjolsene som "twitrer" meg. Jeg kommer ikke til å spille i Championship neste sesong. Håper det oppklarer det, skrev Barton på sin Twitter-konto.

Tilbrakte fjoråret i Frankrike

Lørdag startet nemlig Barton for Queens Park Rangers mot Sheffield Wednesday, i den første serierunden av nettopp Championship.

Joey Barton har vært QPRs eiendom siden 2011. Twitter-meldingen kom i løpet av hans låneopphold i Marseille. Barton tilbragte hele forrige sesong i den franske toppklubben.

Denne sesongen tyder imidlertid alt på at QPR-manager Harry Redknapp ønsker å ha med Joey Barton på laget. London-klubben regnes av de fleste som en av kandidatene til å rykke opp.

Vant hjemme i første kamp

QPR slo Sheffield Wednesday 2-1 på hjemmebane i serieåpningen. Etter at Atdhe Nuhiu ga bortelaget en overraskende ledelse etter snaue 20 minutters spill på Loftus Road, sørget to kjappe mål før pause for at QPR ledet til pause. Nedum Onuoha og Andy Johnson scoret for London-klubben.

Stillingen holdt seg gjennom andre omgang, og QPR sikret seg dermed en god start på sesongen.

Joey Barton pådro seg gult kort, og kunne lett ha blitt utvist i andre omgang. En Wednesday-angriper gikk ned i feltet i en duell med Barton. Istedet for å gi straffe til bortelaget, ga dommeren gult kort for filming. Barton forventet nok sitt andre gule for kvelden, og det oppsto nærmest komiske scener da han startet å gå mot garderoben før han oppfattet hva som var dommerens avgjørelse.

PS: Overgangsvinduet stenger klokken tolv natt til tirsdag 3. september.

Engelsk fotball ligaen, mesterskapsserien (1. runde):

**Barnsley – Wigan 0-4 (0-1)

Mål:** 0-1 Bent Watson (37), 0-2 Grant Holt (55), 0-3 Leon Barnett (80), 0-4 Shaun Maloney (88).

13.096 tilskuere.

Rødt kort: Dale Jennins (66), Barnsley.

**Birmingham – Watford 0-1 (0-1)

Mål:** Troy Deeney (11).

18.830 tilskuere.

**Bournemouth – Charlton 2-1 (1-0)

Mål:** 1-0 Lewis Grabban (26), 1-1 Yann Kermorgant (49), 2-1 Grabban (66).

**Burnley – Bolton 1-1 (1-1)

Mål:** 1-0 David Wheater (selvmål 26), 1-1 Darren Pratley (37).

12.919 tilskuere.

**Doncaster – Blackpool 1-3 (0-1)

Mål:** 0-1 Steve Davies (17), 1-1 Rob Jones (60), 1-2 Gary MacKenzie (88), 1-3 Tom Ince (90).

**Leeds – Brighton 2-1 (1-1)

Mål:** 0-1 Leonardo Ulloa (13), 1-1 Ross McCormack (19), 2-1 Luke Murphy (90).

Middlesbrough – Leicester 1-2 (1-0) Mål: 1-0 Lukas Jutkiewicz (35), 1-1 Danny Drinkwater (60), 1-2 Jamie Vardy (67).

**Millwall – Yeovil 0-1 (0-0)

Mål:** 0-1 Edward Upson (88).