SJAKHTER DONETSK-MANCHESTER UNITED 1-1

Presset var på David Moyes og Manchester United før kampen. Et tap ville isolert sett ikke vært noen katastrofe (før onsdagens kamp hadde ukrainske Sjakhtar Donetsk vunnet tre av tre hjemmekamper mot engelske lag i Champions League), men den dårligste seriestarten siden 1989 gjør til og med de meste trofaste på Old Trafford utålmodige.

Ledelse

Både Rio Ferdinand (skadet) og Wayne Rooney (sykdom) var uaktuelle, men Robin van Persie startet i Ukraina.

Moyes´ mannskap brukte bare 18 minutter på å roe sjefens nerver ørlite. Marouane Fellaini, som Moyes hentet med seg fra Everton, kjempet seg ned til dødlinjen. Innlegget hans ble nesten stoppet, men ballen endte til slutt hos Danny Welbeck, som plasserte den i lengste hjørne.

Resten av omgangen kan oppsummeres med at Sjakhter hadde ballen, men maktet ikke å skape noe mot kompakte United. En solid Champions League-opptreden de første 45 minuttene.

– Jeg synes vi var uheldige. Vi spilte bra, og spillerne gjorde en god jobb, sa Moyes til Sky Sports.

– Det var et godt poeng mot et lag som har bra statistikk mot engelske lag i mesterligaen. Det er ikke lett å ta poeng her, la han til.

Brøt trend

Etter pause fortsatte kampen i samme spor: Sjakhter-overtak, men United-kontroll.

Helt til det 76. minutt: Nemanja Vidic klarerte et innlegg rett til Taison, som hamret ballen i mål fra kort hold.

Mot slutten virket det som hjemmelaget var mest interessert i å vinne, men sjansene uteble.

Dermed brøt United en vond engelsk trend i Ukraina onsdag kveld, til tross for en veldig tam forestilling. Nå har Manchester United og Sjakhter Donetsk begge fire poeng og topper gruppe A.

PS: Ryan Giggs kom innpå i sin 145. Champions League-kamp og satte med det rekord.

FAKTA

Gruppe A

Leverkusen (Tyskland) – Real Sociedad (Spania) 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Simon Rolfes (45), 1-1 Carlos Vela (52), 2-1 Jens Hegeler (90).

27.000 tilskuere.

Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Manchester U. (England) 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Danny Welbeck (18), 1-1 Taison (76).

24.000 tilskuere.

Gruppe B

Juventus (Italia) – Galatasaray (Tyrkia) 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 Didier Drogba (36), 1-1 Arturo Vidal (str. 78), 2-1 Fabio Quagliarella (87), 2-2 Umut Bulut (88).

37.000 tilskuere

Real Madrid (Spania) – FC København (Danmark) 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Cristiano Ronaldo (21), 2-0 Ronaldo (65), 3-0 Angel Di María (71), 4-0 Di María (90).

71.000 tilskuere

Gruppe C

Anderlecht (Belgia) – Olympiakos (Hellas) 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Konstantinos Mitroglou (17), 0-2 Mitroglou (56), Mitroglou (72).

17.000 tilskuere.

Paris Saint-Germain (Frankrike) – Benfica (Portugal) 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Zlatan Ibrahimovic (5), 2-0 Marquinhos (25), 3-0 Ibrahimovic (30).

44.000 tilskuere

Gruppe D

CSKA Moskva (Russland) – Viktoria Plzen (Tsjekkia) 3-2 (2-1)

Mål: 0-1 Frantisek Rajtoral (4), 1-1 Zoran Tosic (19), 2-1 Keisuke Honda (29), 3-1 Radim Reznik (selvmål 78), 3-2 Marek Bakos (90).

24.000 tilskuere i St. Petersburg.

Manchester C. (England) – Bayern München (Tyskland) 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Franck Ribéry (7), 0-2 Thomas Müller (56), 0-3 Arjen Robben (60), 1-3 Alvaro Negredo (80).