Lavrans Solli var bare 15 hundredelssekunder unna medalje på 50 meter rygg i svømme-VM. Nordmannen endte til slutt på en sterk 6.-plass.

23-åringen hang godt med gjennom hele finalen og slo i kanten på tiden 24,84. Det holdt til en 6.-plass og ny norsk rekord på distansen.

Han kunne dessverre ikke gjøre noe med franske Camille Lacourt, som vant VM-gull med tiden 24.23. Matt Grevers fra USA tok sølv, mens Ben Treffers fra Australia ble nummer tre.

Nordmannen leverte varene lørdag kveld da han kvalifiserte seg for finalen med tiden 24,93, og det var knyttet stor spenning til hva han kunne får til i bassenget på VMs siste dag i Kazan.

Solli var rask de første meterne og lå godt an halvveis, men dessverre for nordmannen glapp medaljen etter en litt for svak avslutning. Han forbedret likevel tiden fra semifinalen og slo til med nok en rekord.

Solli var den andre norske utøveren i finale i dette mesterskapet. Tidligere denne uken ble talentet Henrik Christiansen nummer fem på 1500 meter fri. (©NTB)