Kjell Jonevret løftet Molde fra 1. divisjon til seriesølv. Da motgangen kom i 2010, ble han sparket.

Inn kom klubblegenden Ole Gunnar Solskjær. Svensken er fortsatt ikke fornøyd med avskjeden i Molde.

– Jeg har et godt forhold til folk i Møre og Romsdal. Jeg har fått en av de fineste utmerkelsene du kan få der oppe da jeg ble kåret til «årets romsdaling» i 2009. Det var med tårer i øynene jeg mottok den prisen. Det vil jeg aldri glemme, sier Jonevret.

Året etter var det slutt.

– Da jeg fikk sparken, var jeg ikke helt fornøyd med enkelte folk i klubben som hadde gått bak ryggen på meg. Det merket man jo etterpå. Det var så mye varme fra supportere og folk. Molde som by kommer jeg aldri til å glemme, men Molde som klubb er en ripe i lakken. Jeg er ikke langsint, og da jeg var der sist så var det hyggelig å komme inn på stadion. Selvsagt, det skjer ting som man ikke prater med mediene om. Og jeg er skuffet på enkelte mennesker der oppe som sviktet meg.

– Ble du ofret for å få inn Solskjær?

– Det hadde ikke vært tema tidligere, og jeg er ikke så interessert i å vite heller. Det var et øyeblikks handling. Og så var det slutt i løpet av ett minutt. De var redde (for nedrykk) foran 100-årsjubileet. Hvor langt de var kommet med Ole Gunnar, vet jeg ikke, sier Jonevret.

(©NTB)