Marit Bjørgen tok sin 51. verdenscupseier i Tsjekkia lørdag og tok tilbake ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Nok en gang ble det en duell mellom Justyna Kowalczyk og Bjørgen om seieren i et verdenscuplangrenn for kvinner. I fenomenale forhold for langrenn i tsjekkiske Nove Mesto var den norske stjernen aller sterkest på dagens 15-kilometer. Bjørgen rykket fra Kowalczyk i den siste bakken før mål og cruiset inn til en ny verdenscupseier.

Favoritten dro fra

Kowalczyk, Bjørgen og Therese Johaug dro tidlig fra resten av feltet og hadde et godt forsprang på resten av feltet i store deler av løpet.

Johaug måtte slippe tetduoen snaue fem kilometer før mål, men Nansen-løperen sikret tredjeplassen uten problemer, 14 sekunder bak Bjørgen.

Stor norsk dag

Bjørgen og Kowalczyk fulgte hverandre gjennom hele løpet, og like før mål rykket Rognes-løperen. Marit Bjørgen kunne triumfere inn mot målstreken i solskinnet i Tsjekkia, og 31-åringen var kronen på verket i det som var en strålende norsk laginnsats.

Vibeke Skofterud ble nummer fire, foran japanske Masako Ishida og svenske Charlotte Kalla . Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer sju, Heidi Weng nummer åtte, mens Marthe Kristoffersen gikk inn til 12. plass.