Christer Kleiven har i dag gjennomgått den medisinske testen i Stabæk og har signert en toårskontrakt med Stabæk.

– Han kommer til å bli viktig for oss denne sesongen, sier Inge André Olsen.

Christer Kleiven har i dag gjennomgått den medisinske testen i Stabæk, og kommer til å skrive under på kontrakten med eliteserielaget i løpet av kort tid.

– Christer er klar. Vi er kjempeglade for at han kommer til hit. Han kommer til å bli viktig for oss denne sesongen, sier sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen.

23-åringen tror Stabæk er det riktige valget for ham akkurat nå.

– Det er en klubb som har vært ute etter meg lenge, og som har signalisert at de ønsker å satse på meg, sier Kleiven.

Hadde flere tilbud

Han hadde en lang samtale med trenerne i Stabæk i går.

– Etter det fikk jeg en god følelse på ting, sier Kleiven, og legger til at han hadde fantastiske år i Start, og at han alltid kommer til å være veldig glad i klubben.

Mads Stokkelien ble klar for Stabæk tirsdag. Nå får han altså følge av Kleiven, som var ferdig i Start etter 2011-sesongen. 23-åringen var ønsket av flere klubber, og var i Danmark i januar for å forhandle med lag der.

– Jeg hadde flere tilbud, og det er litt forskjellige grunner til at jeg ikke takket ja til dem, uten at jeg har lyst til å gå inn på det, sier Kleiven.

Erstatter «Mix»

I Stabæk kommer Kleiven til å erstatte Mikkel Diskerund, som ble klar for Gent i går.

– Christer har solid erfaring fra eliteserien, og etter at vi mistet ”Mix” (Mikkel Diskerud) til Gent, trengte vi å få inn mer erfaring på midten, sier Olsen.

Han sier Stabæk har ønsket å hente Kleiven til klubben siden 2007. – Jeg var på utlån hos Start da, og sa til Jan Jönsson at han var en spiller vi måtte hente. Det var ikke mulig da. Vi har fulgt ham tett siden, og i fjor så jeg ham i fem-seks kamper live, i tillegg til flere kamper på tv, sier Olsen, og legger til at det gikk veldig fort nå.

– Når vi lånte ut «Mix», fikk vi et behov, sier han.

Ikke skrevet under

– Håper dere å få ham litt i gang igjen i Stabæk, som med Mads, som har slitt med lite spillertid de siste årene?

– Vi synes han har levert bra de siste årene, spesielt når man ser på cv-en hans, og alle kampene han har spilt i eliteserien. Vi bygger opp en gruppe med spillere her som vi skal utvikle videre, slik at de blir gode nok til å forlate Stabæk til fordel for større klubber. Det er også målet med Christer og Mads, sier Olsen.

Kleiven har fortsatt ikke skrevet under papirene som gjør ham til Stabæk-spiller.

– Det er litt der vi er nå. Jeg venter på at agenten min skal komme ned, sier Kleiven.