OILERS-STJERNEN 3-1

Oilers tok sin tredje strake seier i NM-kvartfinalen mot Stjernen da Fredrikstad-laget ble slått 3-1 i DNB Arena tirsdag kveld. Dermed leder tittelforsvarerne 3-0 i kamper i best av sju-serien, og har skaffet seg en matchpuck før den fjerde kampen i Stjernehallen torsdag.

De regjerende mesterne hadde en kjempemulighet til å ta et langt skritt nærmere NM-semifinalen med seier i den tredje kampen i best av sju-serien mot Stjernen i kvartfinalen. Og Oilers åpnet også klart best på egen is.

Undertall

Tommy Kristiansen pådro seg imidlertid en to minutters utvisning allerede etter et drøyt minutts spill, men Oilers leverte et solid undertall, og festet raskt grepet om oppgjøret. Vertene var flere ganger farlig frampå, men den første virkelig, store sjansen fikk Mathias Trettenes etter ni minutters spill.

Stjernen-keeper Henrik Haukeland klarte å avverge, men bare to minutter senere var det Petter Røste Fossen som fikk sjansen. Josh Soares pådro seg en meget billig utvisning etter 11 minutters spill, men heller ikke denne gangen klarte Stjernen å true hjemmelaget i power play.

Oilers var best i det meste, men manglet det lille ekstra i klubbveteran Christian Dahl-Andersen sin 600. offisielle kamp for laget. I stedet våknet gjestene på tampen av perioden, og var svært nære å ta ledelsen da Dan Nygård traff stolpen bare to minutter før pause. Stjernen kom til en ny, stor sjanse et snaut minutt før hvilen, men en kjemperedning signert Ruben Smith hindret 0-1 fra Andreas Heier.

Labert

Den første perioden var preget av laber stemning på tribunen og ditto tempo på isen. Faktisk minnet oppgjøret mer om en treningskamp enn en NM-kvartfinale der bortelaget hadde kniven på strupen.

Oilers avsluttet perioden med sitt tredje undertall for kvelden etter at Dennis Sveum fikk en tominutter etter 19.05. Skuddstatistikken i en målløs 1. periode var på 9-5. 2. periode åpnet langt mer lovende sett med Oilers-øyne. Stjernen pådro seg sin første utvisning i oppgjøret etter et snaut minutt, og Oilers utnyttet overtallet nådeløst. Jean-Michel fikk pucken av Dennis Sveum og løsnet skudd. Foran mål sto Tommy Kristiansen og styrte inn 1-0 etter 21.20. Christian Dahl-Andersen var nære 2-0 bare et minutt senere, og Oilers dominerte etter hvert stort i første halvdel av midtperioden. Stjernen fikk imidlertid en kjempesjanse etter at Mark Matheson slo en fæl tversoverpasning i midtsonen etter 28 minutters spill. Oilers-keeper Ruben Smith vartet opp med nok en mesterlig redning alene med to Stjernen-spillere, og hadde flere gode involveringer i noen minutter der gjestene luktet på utligning.

Doblet

Da bortelaget pådro seg sin andre utvisning i kampen etter 29.56, så Oilers sitt snitt til å doble ledelsen. Nick Plastino sendte av gårde en suser fra blålinja etter forarbeid av Dan Kissel og Jean-Michel Daoust i overtall, og dermed sto det 2-0 etter 30.22. Også Stjernen fikk flere sjanser i power play i andre halvdel av perioden, uten å klare om omsette dem i mål. I stedet var både Kristian Forsberg og Dan Kissel nære 3-0 for Oilers. Men det ble aldri flere mål i 2. periode som dermed endte 2-0 etter 20-10 i skudd.

Gjestene fra Fredrikstad sjokkåpnet den tredje perioden ved å redusere til 1-2 helt ut av det blå. Etter litt rot i egen sone spratt pucken plutselig foran Ruben Smith, hvor Daniel Trnavsky til slutt fikk dyttet den over streken.

Reduseringen ga Stjernen nytt håp, men Oilers lot seg ikke påvirke nevneverdig, og fortsatt bare å male på.

Det ga betaling etter 45 minutters spill, da Christian Hanson fant Christian Dahl-Andersen med en nydelig pasning. Jubilanten gjorde ingen feil alene med keeper, fintet Haukeland lekent ut og satte pucken lekkert over Stjernens burvokter til 3-1 etter 45.29. ## Stjernen mistet gnisten

Bortelaget spillere mistet helt gnisten etter baklengsmål nummer tre for kvelden, og pådro seg den ene utvisningen etter den andre. Verst gikk det for Markus Karlsson, som pådro seg to minutter for slashing før han først snakket på seg en ekstra tominutter og deretter en timinutter for dårlig oppførsel, uten at Oilers klarte å straffe Stjernen for det.

Stjernen fikk en siste mulighet i overtall da Dennis Sveum måtte i fryseboksen for slashing fire minutter før slutt, og en ny da Adrian Veideman gikk samme vei av samme årsak med to minutter igjen å spille.

Gjestene var også farlig frampå flere ganger, men maktet aldri å sette pucken i mål bak Ruben Smith. 3. periode endte med 1-0 til Oilers og 16-6 i skudd. Dermed vant Oilers 3-1 og tok sin tredje strake seier av tre mulige i NM-sluttspillet, etter 45-21 i skudd totalt.

Oilers-back Nick Plastino ble kåret til vertenes beste spiller i oppgjøret, mens Stjernen-keeper Henrik Haukeland fikk prisen for bortelaget.

Frisk Asker – Vålerenga 3-0 (0-0, 1-0, 2-0), sammenlagt 2-1

1564 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (29.19) Connor Goggin (Brett Sonne, Torstein Nordrum).

3. periode: 2-0 (47.15) Mathias Saksvik Baar (Mikael Dokken), 3-0 (58.43) Nordrum (Denny Kearney).

Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Frisk Asker 6 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min. og 1 x 10 min.

Sparta Sarpsborg – Lørenskog 5-2 (0-0, 1-2, 4-0), sammenlagt 2-1

1711 tilskuere

Mål:

2. periode: 0-1 (28.55) Jeff LoVecchio, 0-2 (33.38) Lars Erik Spets (Mats Trygg, Knut Henrik Spets), 1-2 (39.10) Josh Godfrey (Dion Knelsen, Henrik Malmström).

3. periode: 2-2 (40.29) Jonas Karlsson (Malmström, Knelsen), 3-2 (41.56) Fredrik L. Jacobsen (Nathan Condon, Erlend Lesund), 4-2 (48.56) Jacobsen (Mats C. Weberg, Didrik N. Svendsen), 5-2 (50.25) Magnus Nilsen (Magnus Lindahl).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Robert Hallin, Jordal.

Utvisninger: Sparta Sarpsborg 9 x 2 min., Lørenskog 9 x 2 min. og 1 x 10 min.

Stavanger – Stjernen 3-1 (0-0, 2-0, 1-1), sammenlagt 3-0

3227 tilskuere

Mål:

2. periode: 1-0 (21.20) Tommy Kristiansen (Jean-Michel Daoust, Kristian Forsberg), 2-0 (30.22) Nick Plastino (Dan Kissel, Josh Soares).

3. periode: 2-1 (40.29) Daniel Trnavsky (Jordan George, Michael Colavecchia), 3-1 (45.29) Christian Dahl-Andersen (Christian Hanson).

Dommere: Thomas Tysland, Jutul og Lasse Westby, Bergen.

Utvisninger: Stavanger 8 x 2 min., Stjernen 7 x 2 min. og 1 x 20 min.

Storhamar – Lillehammer 4-3 e.f. (1-1, 1-1, 1-1, 1-0), sammenlagt 3-0

4019 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (0.50) Christian Larrivée, 1-1 (14.17) Mikael Zettergren (Joe Gleason, Dag-Morten Wehn).

2. periode: 2-1 (24.08) Joakim Jensen (Larrivée, Eirik Skadsdammen), 2-2 (29.58) Wehn (John Armstrong, Derek Arnold).

3. periode: 3-2 (51.14) Jensen (Larrivée, Andreas Øksnes), 3-3 (53.36) Arnold (Wehn).

Forlengning: 4-3 (68.12) Luke Moffatt (Patrik Bäärnhielm, Jacob Berglund).

Dommere: Petter Hegle, Holmen og Hans Petter Berg, Stjernen.

Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min., Lillehammer 5 x 2 min.