Onsdag kveld står Celtic og manager Ronny Deila foran en meget voksen oppgave. For etter 1-4-tap mot Henning Bergs Legia Warszawa sist uke, må laget vinne med minst tre mål i kveld om det skal bli avansement i Champions League-kvalifiseringen.

Skulle det ende i exit for Glasgow-klubben, vil det trolig også bety farvel for flere av Deilas nøkkelspillere.

Keeper til Southampton

Onsdag melder flere engelske aviser at keeper Fraiser Forster kommer til å ende i Southampton i løpet av uka om Celtic skulle forsvinne ut av den lukrative turneringen.

Tabloidene The Sun, Daily Mirror, Daily Star og Daily Mail, i tillegg til ESPN, melder alle om den mulige overgangen. Klubben fra Englands sørkyst er klar til å betale £7 millioner for keeperen, som var i Englands VM-tropp i sommer.Forster var eneste spiller i troppen som ikke hørte til i en Premier League-klubb. Han var en del av Newcastles stall fra 2006 til 2012, men uten å få spilletid. Han var da på lån i flere klubber, før han ble hentet på lån til Celtic i 2010. En avtale som til slutt varte i to år, før han ble permanent Celtic-spiller.

Flere er ønsket

Men Southampton, som har mistet et halvt lag i sommer, er ikke eneste Premier League-klubb som øyner muligheter for forsterkninger i Glasgow. Også den nederlandske midtstopperen Virgil van Dijk kan bli vanskelig å beholde for Deila. Daily Mail mener å vite at Swansea har blinket seg ut 23-åringen, som ble hentet fra Groningen sist sesong, som en høyaktuell forsterkning.

Swansea er i ferd med å miste stopper Chico Flores til spill i Qatar, og trenger dermed forsterkninger i sitt midtforsvar. Prislappen på Van Dijk skal ligge på rundt £6 millioner. Men også Sunderland og Newcaslte skal følge med på situasjonen til forsvarsspilleren.

Det trenger ikke stoppe der. Ifølge Daily Mail skal også den walisiske høyreback Adam Matthews og midtbanespillere Kris Commons være i søkelyset hos flere Premier League-klubber.Deila selv fikk spørsmål om den mulige spillerflukten på en pressekonferanse før kampen. Men nordmannen lar seg ikke stresse av at flere av hans viktigste spillere kan være på vei ut.

— Om vi mister noen spillere, greit. Da må vi finne noen til å erstatte dem. Det er sånn fotballen fungerer, og jeg har aldri vært i en klubb som ikke har mistet spillere. Men jeg vil også ha noen inn, sa Deila ifølge Daily Mail.

- Har klart det før

I fjor snudde Celtic 0-2-tap mot Shakthar Karagandy i første kamp til 3-0-seier hjemme i kvalifiseringen. Deila håper og tror på en lignende bragd onsdag kveld.

— Vi går inn i kampen vel vitende om at vi har en mulighet, og at vi har klart dette før. Om vi får fansen med oss - slik som Legia fikk i Polen - kan vi klare det. Da kan de bli stresset, og vi kan score tre mål. Vi kommer aldri til å gi oss, og vi vet at denne troppen har hatt magiske kvelder med Celtic tidligere, sier Deila ifølge The Herald.

På en pressekonferanse tirsdag snakket han også, i kjent stil, om at det også er viktig for ham at laget presterer godt.— Om vi presterer bra, men ikke vinner med de nødvendige målene, så ok, da må vi leve med det. Men jeg tror vi kan klare dette om vi leverer en god prestasjon i kveld. Jeg kan akseptere et tap om Legia er bedre enn oss. Sist uke var de bra, men vi gjorde det lett for dem, mener den tidligere Strømsgodset-treneren.

Kampstart i Skottland er 20.45 onsdag kveld.