— Vi ber om tilgivelse. Til hele folket: Vær så snill å tilgi oss for denne feilen, sa en tydelig rystet «Felipão».

For 12 år siden førte han Brasil til landets femte VM-tittel med finaleseier over Tyskland. Håpet var at den sjette tittelen skulle hentes på hjemmebane, men det gikk helt galt i semifinalen med 1-7-tap mot tyskerne.

— Jeg er ansvarlig for det laget gjør på banen, så jeg har skylden for resultatet, sa Scolari.- Jeg er lei for at vi ikke nådde målet vårt. Publikum støttet oss selv da vi lå under med fem, seks eller sju mål. Det er ikke normalt å slippe inn fire mål på seks minutter, men det kan skje. Selv tyskerne hadde vondt for å tro det som skjedde, la han til.

Tapet var Brasils første på hjemmebane i en turneringskamp på 64 kamper siden 1975. ## - Blir husket

Ifølge Independent karakteriserte han tapet som sitt livs verste øyeblikk.

— Om du tenker på alt jeg har opplevd som trener, spiller og lærer, så er dette den verste dagen i mitt liv. Men livet går videre,- Jeg kommer nok sannsynligvis til å bli husket lenge som treneren som tapte 1-7 og sørget for Brasils verste tap noensinne. Men det var alltid en risk for å ikke lykkes da jeg tok jobben. Sånn er det, sa Scolari.

Presidenten langt nede

Brasils president Dilma Rousseff var langt nede etter vertsnasjonens ydmykede 1-7-tap for Tyskland i tirsdagens VM-semifinale.

– Som enhver brasilianer er jeg veldig, veldig lei meg over dette tapet. Jeg synes enormt synd på oss alle, fansen og spillerne våre, uttrykte Rousseff via Twitter etter kampen.Presidenten var ikke til stede på stadion i Belo Horizonte tirsdag. Utover i semifinalen kom enkelte deler av hjemmepublikummet med obskøne tilrop rettet mot Rousseff.

(©NTB)