Brann-blogger Doddo.

Brann har nådd bunnen. De har tapt fem kamper på rad, de har tapt fem av seks hjemmekamper, og de ligger i skrivende øyeblikk på eliteseriens siste plass. Og der ligger de fullt fortjent. Brann er ikke bedre. I kamp etter kamp evner de ikke å heve spillet. Det er lite rytme i angrepsspillet, midtbanen blir til stadighet overløpt og utspilt, mens forsvaret er en tikkende bombe. Vi vet at det bare er et tidsspørsmål før tabben inntreffer.

Brann har hatt en historisk svak vårsesong, og første omgang mot Odd var et nytt lavmål i den. Det så ikke ut til at spillerne ønsket å ha ballen i beina, og de ga den raskest mulig fra seg, nesten alltid like upresist. Odd lot seg ikke be to ganger. De grep tak i kampen, tok kontroll på Brann og scoret.

I andre omgang så vi heldigvis et annet Brann-lag. I pausen hadde de tydeligvis bestemt seg for vise de få tilskuerne som befant seg på Stadion at de kunne litt mer enn ingenting, uten at resultatet endret seg av den grunn. Brann yppet seg, men de klarte ikke å utlikne, og dermed ble kvelden like trist som Sarpsborg-kampen, som Stabæk-kampen, som Rosenborg-kampen, som Haugesund-kampen, som Bodø/Glimt— kampen, som Sogndal-, Vålerenga- og Molde-kampene.

Noe positivt var det likevel mulig å hente ut av den trettende serierunden. I andre omgang kom Badji innpå, og han løftet spillet. Det ble mer ro over Brann da, og han beviste ettertrykkelig at han er god nok for Branns førsteellever. Badji i form kan være med på å få Brann ut av nedrykksstriden. På midten fikk han i selskap av Kasper Skaanes, og også han var en tilvekst til den sentrale midtbanen.

Det mest oppløftende var imidlertid at Erik Huseklepp viste gamle og gode takter da han ble flyttet ut på kanten. Han begynte å danse igjen da presset om score ble tatt bort fra hans skuldre. Positivt var det også at Lorentzen fikk spille store deler av andre omgang. Hvis han får mer tillit utover høsten, kan han fort bli Branns toppscorer.

Men til tross for noen fine tendenser, dette Brann-lager er ikke godt nok. Bare sjekk tabellen. Brann må kjøpe en dyktig og rutinert spiller i sommer. Ikke kom og si at dere ikke har råd, Herr Barmen. Det kan bli fryktelig dyrt å la være.

Brann styrer mot nedrykk. Det må skje noe.