Etter skuffelsen mot Strømmen skulle det være et revansjelystent Hødd-lag som skulle valse over Florø i cupen, men på Høddvoll fikk hjemmepublikum seg et lite sjokk etter 10 minutter. Bortelaget i rosa for anledningen svingte inn et innlegg fra venstre og inne i boksen var det Anders Sørensen som ville mest. Midtbanespilleren hev fram pannebrasken og stanget gjestene i en overraskende ledelse.

Svarte fort

Men det tok ikke lang tid før Sindre Eids gutter var tilbake i kampen. Fem minutter senere lå ballen bak Robert Winogrodzki i Florø-målet. Espen Standal hadde løpt seg fri i boksen, og fikk et perfekt innlegg på hodet. 1-1 etter kvarteret.

Et slurvete hjemmelag fikk aldri satt gjestene fra 2.divisjon under ordentlig press de første 45. I stedet var det Florø som kom nærme 2-1 ti minutter før sidebytte. Vegard Heltne var heldigvis for de blå parat på streken og hindret at bortelaget tok ledelsen på ny.

Tre minutter før pause gikk det et lettelsens sukk gjennom publikum på hovedtribunen. De rosa gjestene skapte to store sjanser, men Jan-Lennart Urke vartet opp med et par flotte redninger. Dermed sto det 1-1 ved sidebytte.

Nok et sjokk

606 tilskuere fikk seg nok en nedtur fem minutter etter hvilen. Et innlegg fra høyre så ut som keepermat for Urke, men keeperen tapte duellen mot Kristoffer Ryland i boksen. Ballen trillet inn i det åpne buret. Florø var i ledelsen på ny.

Sindre Eid måtte ta grep på et svakt Hødd-lag, og gjorde det et par minutter etter scoringen. Ole Amund Sveen og Eirik Ulland Andersen kom på i jakten på utligning.

Uten at det ga resultat umiddelbart. For i det Hødd hadde flyttet opp nesten alle på dødball grep Florø sjansen. Etter en lynrask kontring fikk Halvor Solheim-Olsen ballen på sølvfat foran mål. Spissen gjorde ingen feil – 3-1 til de rosa.

Ydmyket på eget gress

Hødd kom nærme en etterlengtet redusering etter 78 minutter. Et svakt innlegg ble stusset bakover av en Florø-spiller over egen keeper. Ballen trillet i stolpen før gjestene fikk kontroll.

Kontroll var det derimot ikke i de bakre rekkene hos Hødd. Christer Husa svingte et frispark fra kanten rett i mål etter 81 minutter. Florø hadde scoret fire mål på Høddvoll, men marerittet var ikke over.

To minutter senere sto det fem. Ryland kranglet ballen forbi Urke. De få bortesupporterne som hadde tatt turen til Ulsteinvik gikk av hengslene. Hjemmepublikummet på Høddvoll begynte å dra hjem i protest.

Flere mål ble det ikke. Dermed gikk Hødd på et ydmykende 5-1 tap på eget gress. Årets cupeventyr i Ulsteinvik ble i korteste laget.