Start slet med store skadeproblemer på spillerne gjennom hele fjorårssesongen.

Derfor ønsket trener Knut Tørum å utvide klubbens medisinske team denne sesongen. Det skjer ikke.

– Jeg tror ikke vi får det til. Det er ingen tvil om at vi ønsket å få det til, men per dags dato så lar det seg ikke gjennomføre, sier Tørum.

Les også:

– Hardt rammet

Dermed faller hovedbyrden igjen på fysioterapeut Jørgen Rostrup . Hver enkelt spiller vil også få mer ansvar for sin egen skadesituasjon.

– Vi må bli bedre og smartere med kreftene vi allerede har her. Vi må gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg håper spillerne tar ansvar for en del ting på egenhånd, sier Tørum.

Det var hovedsakelig slitasjeskader som var hovedproblemet i 2010.

– Det var altfor mange skader. Og de kom ofte på samme plass. En periode manglet vi midtstoppere, en annen periode hadde vi mange skader på midtbanen. Vi var hardt rammet i fjor, sier Tørum.

(Artikkelen fortsetter)

Ole Martin Årst får behandling av fysioterapeut Jørgen Rostrup. (Foto: Jim Rune Bjorvand/arkiv)

Ingen skader

I morgen starter sesongoppkjøringen for Start. Fysioterapeut Jørgen Rostrup melder at ingen av spillerne kommer til å møte opp skadet.

– Jeg har i hvert fall ikke hørt noe. Men det kommer alltid noe smågrums med en gang vi starter opp igjen. De fleste har ikke spilt så mye fotball i ferien, sier Rostrup.

Onsdag skal spillerne gjennom en kondisjonstest, og på torsdag er det styrketest.

– Forhåpentligvis har alle gjort det de har fått beskjed om. Det er viktig å ha et best mulig grunnlag til den tøffe perioden som venter, sier Rostrup.