Bill Masterton var NHL-spiller på 1960-tallet og ble kjent for sin gode sportsånd og viljen til aldri å gi opp. Men etter å ha blitt skadet på isen, døde han i 1968 bare 29 år gammel. For å minnes den fine idrettsmannen ble Bill Masterton Memorial Trophy innstiftet.

Prisen går til en spiller som viser evne til å komme tilbake etter skade, har god sportsånd og er dedikert til ishockeyen. New York-avdelingen av Professional Hockey Writers Association (PHWA) har nominert Zucca til prisen denne sesongen.

Zucca fikk som kjent en slagskudd hodet under første runde av Stanley Cup-sluttspillet mot Pittsburg 24. april i fjor. Det skadet ham så mye at han mistet taleevnen helt i fire dager, og skaden er fortsatt ikke hundre prosent leget.

Lagkamerat vant i 2014

— I begynnelsen kunne jeg ikke snakke. Jeg mistet alt. Det var skremmende, men legene har vært flinke og fikk meg til å tro at jeg ville bli bra igjen. Jeg var heldig, sa 28-åringen til sportsjournalistforeningen en uke etter skaden.

Han pådro seg kraniebrudd og hjerneblødning og har kjempet en hard kamp for å bli frisk. Det har han greid. Zucca har kommet voldsomt tilbake på isen denne sesongen og står med 57 målpoeng – nest flest i New York Rangers.

PHWA har nominert en kandidat fra hvert lag I NHL.

Zuccas lagkamerat Dominic Moore vant trofeet I 2014.