HANDS: Benjamin Stokke mener han ga beskjed til dommer Bjørn Hansen at hans scoring, Levanger fjerde, var hands. Foto: NTB Scanpix

Reaksjonene fra Brann-spillerne lot ikke vente på seg da Benjamin Stokke satte inn Levangers 4-0-scoring etter en drøy time tirsdag kveld.Grunn: De mente han hadde brukt hånden da han satte ballen i mål.

Det gir Levanger-spissen dem rett i.

— Det kom et innlegg mot bakerste stolpe. Jeg kastet meg frem, og ballen traff meg i hodet og armen samtidig før den gikk i mål, sier han tiladressa.no.

— Jeg sa fra til dommeren om at den traff armen min, og at det var opp til ham å avgjøre. Da valgte han å godkjenne målet, og det er fullt og helt opp til ham.Men deter ikke sånne mål man ønsker å score, sier Stokke.

Dommeren kjente at noe var feil

Bjørn Hansen fikk en følelse av at noe var feil da Brann-spillerne reagerte spontant etter at ballen gikk i nettet. Men verken dommerenog assistentdommeren haddevinkel til å få innsyn i situasjon.

HANDS: Benjamin Stokke mener han ga beskjed til dommer Bjørn Hansen at hans scoring, Levanger fjerde, var hands. Foto: NTB Scanpix

— Ingen av oss så det, men vi skjønte med en gang at noen kunne ha skjedd da vi så reaksjonen fra spillerne, sier Hansen.Som tok seg tid til å konferere med spillere og assistenter før han avgjorde at scoringen skulle bli godkjent.

- Benjamin Stokke sier at han sa fra at ballen traff hånden. Oppfattet du det slik?

— Hadde han innrømmet det, hadde jeg annullert målet. Men han sa det ikke på den måten. Han sa at ballen sneiet hånden og det var ikke grunnlag til å annullere da det fortsatt var tvil. Det er ikke alltid at det er hands selv om ballen treffer ei hånd, sier Hansen som ikke har sett situasjonen på video i etterkant.

Luke ned til streken

Scoringen ble godkjent, og Brann var aldri i nærheten av å hente inn forspranget Levanger hadde skaffet seg. Erik Huseklepps redusering kort tid før slutt ble bergensernes eneste mål i kampen.«Ganske solid», er Stokkes beskrivelse av tremålsseieren over Brann.

— Tre poeng betyr like mye uansett, men nå får vi en liten luke ned (fire poeng ned til Fredrikstad under streken). Sånn sett kan det få litt press av skuldrene våre. Det er veldig behagelig, sier spissen.