Statistikksenter 1.divisjon:

— Vi gir bort altfor enkle scoringer. Det er vanskelig å vinne når vi slipper inn tre, fire mål i hver kamp , erkjenner Tommy Bergersen like etter kampslutt.

Han fikk se sitt Bryne slite mot aggressive østfoldinger som tidvis rundspilte svimle jærbuer. Fredrikstad ga seg ikke før det sto 3-0, og kunne, med litt hell, vunnet med enda større sifre.

Det var nemlig hjemmelaget som tok kommandoen i toppkampen på Fredrikstad stadion. Bryne ble presset bakpå fra start og ga Fredrikstad mye rom til å slå innlegg fra kantene. Og det skulle gi tellende resultat ganske kjapt.

For allerede etter 12 minutters spill tok Fredrikstad ledelsen. Amin Askar fikk ballen i god posisjon på 16 meter etter et av mange innlegg fra venstre. Fredrikstad-spissen fikk god tid til å sikte og plasserte ballen behersket hardt og lavt nede i Bryne-keeper Anders Kristiansens høyre hjørne.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen etter scoringen og rullet opp angrep etter angrep. Bryne, på sin side, ble spilt veldig lave og hadde lite å by på framover. Sporadiske skuddforsøk fra toppscorer Marius Helle var beholdningen for et Bryne-lag som ikke kom skikkelig med i kampen før halvtimen var spilt.

Like før hvilen var Fredrikstad nær ved å øke ledelsen da Alex Valencia kom først på et innlegg fra venstre. Men høyrekanten ble for upresis i avslutningen og satte ballen over målet til Anders Kristiansen fra skrått hold. Dermed gikk lagene i garderoben med 1-0 til Fredrikstad, etter en førsteomgang der Bryne tidvis ble overspilt av aggressive østfoldinger, spesielt på midtbanen.

(Artikkelen fortsetter)

Fredrikstad var best fra start til slutt mot Bryne. (Foto: Digitalsport)

Bryne mer med

Gjestene fra Jæren startet 2. omgang på en helt annen måte enn de avsluttet den første. Aggressiviteten var på et helt annet nivå og det var faktisk Bryne som styrte spillet de første minuttene etter pause. Men slik skulle det ikke fortsette.

For Bryne-offensiven varte bare i drøye ti minutter, før Fredrikstad igjen festet grepet om kampen. 58 minutter var spilt da Joackim Thomassen ladet kanonen fra nesten 25 meter. Igjen var Bryne-forsvaret for seint ute i Fredrikstad-spilleren, som med et ikke altfor imponerende skudd dunket ballen forbi Bryne-målvakt Anders Kristiansen og ga Fredrikstad 2-0. — Det nytter ikke å gi bort slike mål. Vi har åtte mann i egen 16-meter, men ingen klarer å komme ut i press mot Thomassen. Altfor dårlig, sier en ærlig Tommy Bergersen.

Fullstendig Fredrikstad-dominans

Bare tre minutter senere økte Celso Borges til 3-0 etter fantastisk forarbeid av Simen Rafn på venstrekanten. Ungutten rundlurte Bryne-back Vegar Landro, og serverte Borges som enkelt kunne trille inn Fredrikstads tredje scoring for dagen.

Vertene fra Østfold fortsatte å kjøre kampen etter 3-0-scoringen, og lekte seg inn til en enkel seier mot et Bryne-lag som ikke skapte én eneste målsjanse i solskinnet på Fredrikstad stadion. Bryne, som toppet 1. divisjon før sommerpausen, har nå tapt de tre første kampene i høst på klart vis og har mye å jobbe med fram mot neste helgs hjemmekamp mot Løv-Ham.

— Vi begynner 2. omgangen bra, men gir litt opp når Fredrikstad får 2-0. Derfra og inn styrer de kampen fullstendig, erkjenner en skuffet Tommy Bergersen.