Jorunn Jacobsen satte nemlig en ganske så sensasjonell rekord under Oslo SKs styrkeløftstevne i helgen.

I videoen som du kan se i vinduet øverst, løfter hun 52,5 kilo i benkpress – noe som er ny norgesrekord i klasse 70+. Ikke nok med – det er det tyngste benkpressløftet av en kvinne over 60 år i Norge — noensinne.

Jacobsen, fra Jar i Bærum, var hoppende etter å ha satt rekorden.

– Jeg følte glede! sier bestemoren til Aftenposten.

Her trener Jorunn Jacobsen sammen med personlig trener Andreas Lycke ved treningssenteret Gnist Trening og Helse. Foto: Privat

Trener fire ganger i uken– Jeg var glad for å kunne glede Andreas Lycke og Jan Morten Pettersen som har stått på som trenere og inspiratorer for meg. Jeg har mye å takke dem for, sier Jacobsen, som først ikke hadde anledning til å snakke med Aftenposten da hun var opptatt med å trene på helsestudio.

28. august i år fylte hun 80 år. Men Jorunn Jacobsen er virkelig ikke som andre 80-åringer.

Nå trener hun fire ganger i uken. To økter med benkpress og styrke, én økt med balansetrening og andre ting. Og én kondisjonsøkt.

Men selv om hun nå har satt ny norgesrekord, har hun absolutt ikke tenkt å gi seg.

— Nei, jeg har ikke nådd toppen. Jeg har løftet 56 kilo på trening tidligere, og målet mitt nå er å løfte 55 kilo under Norgesmesterskapet mars neste år, sier Jacobsen.

EKTEPAR: Jorunn og Arne Eigil Jacobsen (t.v). Foto: Privat

Startet som «pasient»I 2001 startet hun med opptrening på treningssenteret Gnist Trening og Helse i Bærum etter en operasjon. Og siden har hun fortsatt. Da utviklingen hennes begynte å stagnere i, startet hun med personlig trener.

— Etter hvert dukket ideen om å begynne med benkpress opp. Jeg så tidlig at hun var spesiell, forteller hennes personlige trener gjennom flere år, Andreas Lycke.

I løpet av det siste året har hun trent seg opp etter en skulderskade. For selv om hun er oppsiktsvekkende sprek, har hun hatt sin porsjon skader opp gjennom årene.

­– Hun er operert flere steder og hatt flere skader. Hun har absolutt ikke vært forskånet på noen måte, sier Lycke.

Da hun ble skadet for ett år siden, vurderte hun å gi seg med den tunge trening.

– Men så fant hun ny «drive», sier Lycke.

AKTIV: Her er Jorunn Jacobsen på tur i Rondane nasjonalpark. Du ser fjellkjeden Smiubelgen i bakgrunnen. Foto: Privat

Aktive ferieturer– De fleste 80-åringer ville gitt opp, men Jorunn klarte å trene seg opp til nye høyder igjen. Hun er helt rå styrkemessig. Men det er like imponerende hvor sterk hun er mentalt, mener han.

Det er ikke bare på treningsgymmen at Jorunn Jacobsen lever et litt uvanlig pensjonistliv. Sammen med ektemannen Arne Eigil Jacobsen (81) foretrekker hun aktive ferier fremfor å slikke sol på stranden i sydligere strøk.

— Vi liker å sykle, gå på ski og rafte. Men det blir mest sykling. I år syklet vi fra by til by i Italia, forteller hun - og legger til:

— Vi har også syklet til hytta vår på Gålå. Det er 29 mil, og vi brukte tre dager.

Personlig trener Andreas Lycke er ikke i tvil. Jacobsen er et enestående tilfelle: Han har aldri møtt en sprekere 80-åring.

— Hun har en vanvittig drive og vilje, sier Andreas Lycke.