Real Madrid-trener Rafael Benitez får trolig etterlengtet arbeidsro etter at den spanske hovedstadsklubben slo Getafe 4-1 hjemme lørdag.

Benitez har vært under hardt press etter 2-3-tap borte mot Sevilla og ydmykende 0-4-tap hjemme mot rivalen Barcelona.

I mesterligaen slapp Madrid-klubben inn tre mål borte mot Sjakhtar, men med fire egne mål slapp Real med skrekken mot ukrainerne. 2-0-seier borte mot Eibar stilnet ikke kritikerne, og fredag ble klubben kastet ut av den spanske cupen, tross 3-1-seier mot Cádiz, for å ha brukt Denis Tsjerysjev ulovlig.

Hjemme mot Getafe fikk derimot Benitez og co. lite motstand. Utpressingsanklagede Karim Benzema laget 1-0 og 2-0 før det var gått 16 minutter. Gareth Bale og Cristiano Ronaldo økte til 3-0 og 4-0. Det er første gang i sesongen at alle i spisstrioen har scoret i samme kamp.

– Disse spillerne (Benzema, Ronaldo og Bale) kan skape mye mot hvilket som helst forsvar når de har dagen. Benzemas bidrag viser det jeg har sagt hele tiden, at han er veldig viktig for oss, sa Benitez etter kampen.

Kontrollerte

I annen omgang kontrollerte vertene inn til tre poeng, men Getafe fikk et trøstemål da Alexis fastsatte resultatet 20 minutter før slutt. Det spanske topplaget har sluppet inn mål i fem kamper på rad i serien.

– At alle de tre angriperne scoret og samarbeidet bra både i forsvar og offensivt, synes jeg vi skal være fornøyd med, sa Benitez.

I ligaen er Real Madrid fire poeng bak serieleder Barcelona, etter at erkerivalen spilte 1-1 mot Valencia sent lørdag kveld.

Atletico-seier

Real Madrid var i to timer foran byrivalen Atlético Madrid, men da Atlético vant 2-0 borte mot Granada senere lørdag, tok hovedstadsklubben tilbake annenplassen.

Diego Godin headet inn 1-0 etter 20 minutter, før Antoine Griezmann doblet og fastsatte resultatet 14 minutter før slutt.