Mandag kveld ble den svenske versjonen av Idrettsgallaen arrangert.

Den svenske statskanalen SVT valgte å vise et innslag der flere av Charlotte Kallas bitreste intervjuer var blitt klippet sammen. Dette for å fremheve den svenske skistjernens ekstreme vinnerinstinkt.

Innslaget falt imidlertid ikke i smak hos alle. Det svenske langrennslandslagets mediesjef Torbjörn Nordvall gikk hardt ut mot SVT og programleder André Pops på sin Facebook-profil.

— Å gjøre seg morsom på en vinnerskalles bekostning er usmakelig, skrev han blant annet.

Bakgrunn:

— Unødvendig

Etter onsdagens seier på 10 kilometeren under det svenske mesterskapet fikk Kalla spørsmål om hvordan hun opplevde innslaget under Idrettsgallaen.

— Opplegget André presenterte for meg under Touren, kunne jeg definitivt være med på. Klippene der jeg var forbannet og utagerende. Men at de tok med klipp av at jeg var lei meg og sårbar, det synes jeg var unødvendig, sier Kalla, ifølge Expressen.

Kalla stilte under Idrettsgallaen også opp på et innslag der rollene var byttet om: Kalla var reporteren, mens Pops spilte en sur utøver. Dette innslaget ble spilt inn under Tour de Ski. Torbjörn Nordvall hevdet mandag at SVT ikke hadde informert om at de først skulle vise innslaget der intervjuer med Kalla var klippet sammen.

— Charlotte visste akkurat hva vi skulle gjøre. Jeg har pratet med henne og hun visste at vi skulle klippe sammen intervjuer der hun var sur, og at vi senere skulle gjøre et innslag på det omvendte. Så jeg kan ikke tenke meg at Charlotte har noe problem med dette, svarte SVT-programleder André Pops overfor Aftonbaldet.

Har vært i dialog med SVT

Kalla mener at hun ikke ble informert om alle klippene SVT brukte i innslaget, og hun bekrefter at hun har vært i dialog med SVT i etterkant av Idrettsgallaen.

— Selv om de forsøkte å være tydelige, burde de ha sjekket nøyaktig hvilke klipp de skulle bruke. Det finnes faktisk en del å ta av. Det finnes like mange av når jeg er sprudlende glad. Og så er det blitt noen med svarte øyne også, sier Charlotte Kalla.

Ny episode av Aftenpodden Sport. Høydehus, barneidrett, «sværingen fra Rælingen» og en trener i trøbbel er tema: