New Zealands kvinnelandslag i fotball er kvalifisert for OL i Rio etter at Papua Ny-Guinea ikke dukket opp til den avgjørende kvalifiseringskampen i Auckland.

Årsaken til gjestenes fravær var at laget ikke fikk i havn visumpapirene som var nødvendig for å ta turen til New Zealand.

New Zealand vant det første lagene imellom 7-1, og hadde langt på vei sikret seg OL-billetten med det. Returkampen skulle vært spilt tirsdag, men den blir det nå ingenting av.

Oseanias fotballforbund (OFC) og fotballforbundet på New Zealand bekreftet tirsdag at laget fra Papa Ny-Guinea har trukket seg på grunn av visumtrøbbel.

Den newzealandske fotballpresidenten Andy Martin innrømmer at han helst skulle sett at OL-billetten ble sikret over to kamper.

— Vi er selvfølgelig kjempeglade over å skulle til Rio, men er skuffet over at kveldens kamp ikke blir noe av. Dermed får vi ikke sikret OL-plassen på banen foran fansens vår, sa han.

Den oseaniske OL-kvalifiseringen på herresiden ble også avgjort under spesielle omstendigheter. Etter at New Zealand hadde spilt seg til finale, oppsto det diskusjon rundt om lagets sørafrikanske forsvarsspiller Deklan Wynne var spilleberettiget. Semifinalemotstander Vanuatu la inn klage og fikk til slutt medhold.

Dermed fikk laget finaleplassen, der det ble tap for Fiji. (©NTB)