Scotland's First Minister and leader of the Scottish National Party Alex Salmond speaks during the launch of their Scottish Parliament election manifesto in Glasgow, Scotland April 14, 2011. REUTERS/David Moir (BRITAIN - Tags POLITICS) Foto: DAVID MOIR

UEFA-president Michel Platini erklærte sin støtte til Celtic-manager Neil Lennon etter at brevbomber ble sendt til ham og to profilerte tilhengere av klubben.

Skotsk politi opplyste tirsdag at Neil Lennon var adressat for en brevbombe, som ble stoppet av postvesenet 26. mars.

Platini uttalte at han fordømmer bombene og mener politikk og religion ikke hører hjemme i fotballen.

– Jeg føler med Lennon i hjertet mitt. Alle i fotballverdenen støtter ham. Jeg synes vi skal holde politikk og religion utenfor fotballen. Det som har skjedd er virkelig ille, sa Platini onsdag, og la til:

– Det er vanskelig å kjempe mot en bombe. Vi skal kjempe mot vold, sekterisme og alt. Men når noen sender en bombe, blir det vanskelig for UEFA å takle det.

– Patetisk og farlig

Også den skotske førsteministeren Alex Salmond fordømmer brevbombene. Han forsikret at en storstilt etterforskning er iverksatt for å identifisere og pågripe bakmennene.

– Vi tolererer ikke denne typen kriminalitet i Skottland, uttaler regjeringslederen. Han forsikrer at politiet vil få all den støtte som trengs for å finne de skyldige.

– Disse handlingene bør minne alle oss som elsker fotball om hva som forener oss som fellesskap. Det er på tide å huske på det vi verdsetter i samfunnet og gå sammen om å fordømme dem som bruker fotball som et påskudd for sine patetiske og farlige fordommer, sier Salmond.

Truet på livet

Lignende forsendelser ble også forsøkt sendt til Lennons advokat, Paul McBride, og politikeren Trish Godman. Disse pakkene ble stoppet henholdsvis 28. mars og 15. april.

Celtic-manager Lennon er nordirsk katolikk og har også tidligere blitt utsatt for sekteriske trusler. I 2002 sluttet han som spiller på Nord-Irlands landslag etter å ha blitt truet på livet.

Lennon har vært en del av trenerapparatet i Celtic, tradisjonelt sett en klubb med katolsk tilhengerskare, siden 2008. I 2009 ble to menn dømt for å ha gått løs på ham i Glasgow, og tidligere i denne sesongen mottok Lennon skarp ammunisjon i posten.

Rasende McCoist

Forrige måned ble Lennon og Rangers' assistentmanager Ally McCoist henvist til tribunen etter et stygt sammenstøt i et derby mellom lagene. Tre spillere ble også utvist, og 34 personer ble arrestert i forbindelse med oppgjøret.

McCoist uttalte likevel onsdag at det ikke finnes noe fiendtlig mellom ansatte i klubbene og at han var forferdet over å høre om brevbombene mot Lennon.

– Det triste er at uansett hva jeg sier eller gjør, vil det ikke ha effekt på menneskene bak slike handlinger. De er syke individer, for å være ærlig. Vi kan ikke la disse idiotene vinne, og vi skal ikke la dem vinne, slo McCoist fast. (©NTB)