Under kampen mellom Partizan Beograd og Rad i den serbiske toppserien søndag, utspant det seg noen triste og ubehagelige scener.

Gjestenes brasilianske midtbanespiller Everton Luiz ble utsatt for hatefulle og rasistiske tilrop fra deler av hjemmesupporterne.

De skal ha lagd apelyder fra kampstart, og fortsatt helt til dommeren blåste av kampen. En gruppe fans skal også ha vist fram et banner med en rasistisk bemerkning rettet direkte mot Luiz.

28-åringen skal først ha blitt rasende, og vist fingeren i sinne til hjemmefansen. Da kampen var slutt, brøt han sammen, og forlot banen oppløst i tårer.

Etter at oppgjøret var slutt, forklarte Luiz hvordan han opplevde den forferdelige situasjonen.

– Jeg ble utsatt for rasistiske overgrep gjennom samtlige 90 minutter, og jeg ble også trist over noen av motspillerne, som støttet det. Alle sammen angrep meg, sa Luiz ifølge goal.com.

– Jeg har lyst til å glemme denne episoden så fort som mulig. Jeg elsker Serbia, og folket her, det er derfor jeg gråt. Men vær så snill, si nei til rasisme, fortsatte han.

Her får Luiz trøst av Partizan-keeper Filip Kljajic. Foto: AP

Rømmer ikke fra Serbia

Luiz snakket med den engelske avisen Daily Mail mandag. Der sa 28-åringen at søndagens hendelse er en av flere ganger han har blitt utsatt for rasistiske angrep i Europa.

Familien føler seg utrygge hver gang de forlater huset sitt i Beograd.

– Det har vært mange episoder, ikke bare i Serbia, men i andre land her i Europa. I hele livet mitt har jeg vært klar over at noen mener jeg er annerledes på grunn av hudfargen min, sier han.

Luiz understreker at oppførselen til noen supportere, ikke skremmer han bort fra å spille fotball i Serbia.

– Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Jeg må vise dem at vi er sterke, og at vi rett og slett ikke stikker av. Jeg kommer alltid til å kjempe mot slike folk, sier Luiz, som bor i Beograd med sin kone og deres to barn.

– Jeg vil at barna mine skal vokse opp sterke, og vite at sånne ting kan skje. Dessverre så er det ikke bare her at folk har sånne fordommer, sier han til avisen. Luiz har spilt i Serbia siden han kom fra sveitsiske St. Gallen St. Gallen i januar 2016.