Landslagsdrakten med ny logo måtte vrakes av Norges Fotballforbund (NFF), men forbundstoppene mener fortsatt at emblemet den engelske illustratøren Peter Horridge har laget, er bra, og riktig for Åge Hareides menn.

Derfor vil det være drage på alt tøyet spillerne skal bruke under samlingen før onsdagens landskamp mot Uruguay. Også klærne spillerne skal varme opp i på Ullevaal, vil ha drageemblemet på brystet.

— Det gjelder overtrekksdresser, treningstøy og fritidsklær som de skal benytte på hotellet og når de slapper av, sier Ronny Aasland, forbundets kommersielle direktør.

— Er dette fordi dere ikke har annet tøy, eller fordi dere synes det er pent?

- Vi tar selvsagt praktiske hensyn, men vi har heller ingen problemer med å bruke tøyet. Om vi kommer til å gjøre det samme inntil videre, frem til emblemet blir erstattet av et nytt, vil vi vurdere.

— For ordens skyld: Ingen drage på drakten laget skal spille med mot Uruguay?

- Nei. Da blir det flagg på brystet, sier Aasland.

- Et samleobjekt

Norges Fotballforbund har hatt svært hektiske dager etter at den nye landslagsdrakten ble presentert på Ullevaal stadion tirsdag. Forbundet erkjenner at det ikke har mestret å kommunisere årsaken til forandringen godt nok. At fotballpresident Sondre Kåfjord og generalsekretær Karen Espelund har vært i Moskva i forbindelse med Mesterliga-finalen, langt unna begivenhetenes sentrum, har ikke gjort oppgaven lettere.

NFF velger imidlertid å trekke noe positivt ut av debatten rundt draktbyttet, nemlig engasjementet.

— Vi legger de eksemplarene vi har av den nye drakten ut for salg så raskt som mulig, trolig allerede i morgen ( i dag, vår anm.). Jeg har ikke opplevd maken, sier Aasland om pågangen som har vært blant fotballsupportere for å skaffe seg dragedrakten.

— Den kan bli et samleobjekt, mener Umbro-direktør Terje Normann Johanssen, som naturligvis er interessert i å få tømt lageret for skjorter som ikke skal brukes.

Mye irritasjon

Norges Fotballforbund har brukt to år og 300 000 kroner på å utvikle sin egen merkevarebeskyttede logo. Aftenposten vet at viljen til å ta selvkritikk er massiv i forbundslokalene, men at irritasjonen også er stor.

At kulturminister Trond Giske gikk ut i VG og engasjerte seg for å få flagget tilbake på spillernes bryst, er blitt oppfattet som noe utidig.

Det samme gjelder landslagssjef Åge Hareides motstand mot det nye emblemet.

På vei hjem fra Moskva i går ville ikke Kåfjord kommentere det spørsmålet.

Landslagskaptein Martin Andresen, som ble brukt som prøvedukke da drakten ble lansert tirsdag, sier til aftenposten.no at han vil spille i det tøyet han får utlevert.

- Drakten kan gjerne være hvit, rød eller blå, det spiller ingen rolle, mener Vålerenga-sjefen.

DETTE ER SAKEN:

NFF presenterte tirsdag de nye landslagsdraktene, som hadde et drageemblem på brystet der det norske flagget alltid har vært.

Dette vakte stor oppsikt, og har fått svært mye medieomtale.

Både nåværende og tidligere landslagsspillere har gått ut og ønsket seg flagget tilbake.

Folk har rast over at NFF ville fjerne flagget.

Torsdag kveld bestemte NFF seg for å utforme et nytt emblem der flagget skal være sentralt.

Frem til dette er klart skal landslaget spille med de gamle draktene - altså med flagget på brystet.

LES OGSÅ: - Betyr lite kommersielt | Lei falske drakter |- Ta livet av dragen | NFF vraker dragen | Giske: - Klokt med flagg | Kan kreve dragen fjernet | Gir blaffen i flaggdebatten | Hareide vil ha flagget tilbake | - Ivaretar kulturarven | - Kødder du? Er flagget borte? | - Kan bli kultfenomen