AaFK gjennomførte årets første trening onsdag formiddag, og det var rimelig godt med plass på grasmatta.

Kun 15 spillere trente ute. I tillegg drev Leke James med alternativ trening på styrkerommet, mens Marlinho først kommer tilbake fra juleferie i Brasil om noen få dager.

Ellers var de der, alle som har kontrakt med AaFK. Og det er altså ikke så veldig mange foreløpig.

Grytebust ute

Men ingen Sten Grytebust var der. Andreas Lie var eneste keeper på trening, og ifølge Henrik Hoff har Grytebust spilt sin siste AaFK-kamp i denne omgang.

Før jul fikk Sten Grytebust overrakt Sunnmørsposten trofé som Årets Spiller 2015 i AaFK. Han kommer ikke til å gjenta bragden i år.
  • Sten har for lengst takket nei til vårt kontraktsforslag, og vi planlegger sesongen uten ham. Og vi er i kontakt med flere andre keepere som skal konkurrere med Andreas Lie om å bli vår nye førstekeeper, opplyser AaFK-direktør Henrik Hoff.

James og Bjørdal i faresonen

Borte er spillere som Mikael Dyrestam, Akeem Latifu og Jo Nymo Matland, og Hoff antyder også at flere kan forsvinne i løpet av dette vinduet. Og da tenker han spesielt på Leke James og Henrik Bjørdal, som begge er på utgående kontrakt og som har beilere rundt om i europeiske klubber.

Nye sidebacker

  • Men inntil videre konsentrerer vi oss om å styrke oss på keeperplass samt på back-plassene, fastslår Hoff.

Men dersom James og/eller Bjørdal også forsvinner, sier det seg selv at AaFK må styrkes også i de fremre leddene. Noe Hoff er enig i.

  • Skal Leke eller Henrik selges, så skal vi være fornøyd med tilbudet. Hvis ikke, så lar vi dem gå ut kontraktstiden. Og selger vi dem, så skal de erstattes, lover Hoff. Som heller ikke helt har gitt opp håpet om at de to angrepsstjernene skriver under nye kontrakter.

Hoff påstår at han ikke er urolig for AaFKs manglende fangst på overgangsmarkedet så langt.

  • Vi føler at vi har god kontroll. Nye spillere skal inn, men vi ønsker ikke å forhaste oss slik at vi kanskje bommer. Dette skal bli bra, tror han.