— Vi skal i dialog med en kandidat til, og det er Ronny Deila, bekrefter sportsleder i Viking, Egil Østenstad.

Midtstopperens klubb, Strømsgodset, avslo tidligere denne uken en henvendelse fra Viking. Men selv om ønsket om å beholde Deila i Drammen er stort, kan Viking prate med midtstopperen, som følge av at Norges Fotballforbunds reglement sier at klubber har anledning til å prate med spillere etter en offisiell henvendelse.

— Han er på den listen vi har satt opp over mulige kandidater, og vi får se om vi får til et møte med Deila, sier Østenstad.

Deila interessert

Hovedpersonen selv legger ikke skjul på at en jobb som trener i Viking, frister.

— Det er klart at det er veldig interessant, men nå får vi se hva fremtiden bringer, sier Deila.

31-åringens familie bor fortsatt i Stavanger, og det gjør ikke et eventuelt tilbud fra Viking mindre interessant. Deila har fungert som assistent i Strømsgodset siden overgangen fra nettopp Viking i 2005 og har store ambisjoner som trener.

— Jeg er opptatt av strukturet offensiv fotball og det å skape mange målsjanser. Kreative spiller utvikles gjennom å være kreative, mener Deila.

Avsluttet sondering

Tidligere ble det denne uken kjent at Viking-ledelsen har vært i dialog med Tor Thodesen og Uwe Rösler. Etter det Aftenbladet erfarer har også klubben vært i samtaler med tidligere landslagstrener Nils Johan Semb. Thodesen skrev i går under en ny toårskontrakt med Sandefjord, men Østenstad tilbakeviser at det er grunnen til at klubben nå ønsker å gå i dialog med Deila.

Etter at Viking har gjennomført samtaler med Deila, anser klubben seg som ferdig med de innledende rundene med de aktuelle kandidatene.

— I midten av neste uke håper vi på å ha gjort unna oppsummeringen rundt de aktuelle navnene, sier direktør Erik Forgaard.