KYPROS — NORGE 1-3:

LARNAKA : Brede Hangeland ønsker å lede Norge til fotball-VM i 2014, og seieren på Kypros kom dermed godt med på en kveld der gruppefavoritt Sveits slo Island borte. Det så mørkt ut for Norge da VM-kvalifiseringen startet. Egil Olsens menn tapte på Island, men etter fire poeng på to viktige bortekamper, ser landslagets kaptein nå lyset i tunnelen.

— Nå er vi med for fullt inn i neste år, noe som var målet før disse to kampene. Vi kan si oss fornøyd med fire poeng mot Sveits og Kypros. Det blir opp til oss selv å fortsette denne trenden neste år, sier Hangeland.

Han er meget klar på hvor viktig gårsdagens seier var.

Vi måtte vinne denne kampen om vi skulle til Brasil. Vi skal ha all respekt for Kypros, men det laget må slås hvis vi skal til et VM-sluttspill , slår han fast.

- Aldri scoret enklere mål

Lagkapteinen scoret for Norge igjen, som han gjorde det mot Sveits. I nok en kamp utlignet Hangeland til 1-1 like etter at hjemmelaget hadde tatt ledelsen. Det skjedde like før pause i den kypriotiske feriebyen.

— Det var en veldig tilfeldig scoring, jeg var på rett plass til rett tid. Det var på tide jeg fikk et slik mål også. Jeg har vært der inne i feltet noen tusen ganger nå, sier Hangeland om målet som kom like før pause.

31-åringen var sist på ballen etter at John Arne Riise slo ballen inn i det kypriotiske feltet og Alexander Søderlunds skudd fikk en retur fra Kypros-stopper Dossa Junior.

Jeg har nok aldri fått et så enkelt mål , sier Hangeland.

- Middels kamp

Hangeland var ikke fornøyd med alt Norge viste i sommervarmen på Kypros.

— Det var mye dårlig før pause, og det eneste positive som skjedde var at vi scoret, mener han.

— Vi er litt bedre i annen omgang. Vi skaper en del veldig store sjanser, og selv om kampen var middels, vant vi fortjent, sier han.

Efstathios Aloneftis scoret hjemmelagets ledermål like før Hangeland repliserte. I annen omgang stanget Norge lenge, men Joshua Kings fart og innsats utgjorde forskjellen på slutten av kampen.

Man tenker jo tanken at det skal ende 1-1, men samtidig skapte vi så store sjanser at det bare var et tidsspørsmål før vi scoret , sier Hangeland.

— De ble slitne etterhvert, og selv om vi ikke var spesielt gode, var vi bedre enn dem, slår han fast.