Frisk Asker – Stavanger 5-0 (2-0, 2-0, 1-0):

De ble ydmyket i 60 minutter og gikk målløse av isen i eliteserien for første gang siden 2011. Oilers avsluttet et fantastisk 2014 med ett av sine flaueste tap på fem år.

— Jeg har knapt sett oss dårligere siden jeg overtok som trener i 2009. Dette var rett og slett skremmende og karakterløst, sa Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet like etter toppkampen mot Frisk Asker tirsdag kveld.

Han var oppgitt og flau etter 0-5-tapet i Askerhallen, og satte seg rett i bilen uten å snakke med spillerne før han kjørte til nyttårsfeiring på Trysil.

Aldri i nærheten

— Det var nesten så jeg ikke trodde det jeg så. Vi hadde snakket om at vi måtte være motiverte og klare fra start, men i stedet var vi helt fraværende. Frisk Asker kunne ha ledet 5-0 allerede da jeg tok time out etter fem minutter, og vi skal være glade for at vi ikke lå under mer etter 1. periode. Vi ble rett og slett utspilt og herjet med i 60 minutter, sier Thoresen, som mener hele laget sviktet.

Oilers var nemlig aldri i nærheten i årets siste seriekamp. Vertene gikk ut i hundre og tok ledelsen 1-0 allerede etter sju minutters spill. 2-0 kom etter 16.51 av 1. periode, og derfra og ut var det bare ett lag på isen. Et aggressivt, oppofrende og hardtarbeidende Frisk Asker så seg aldri tilbake, og serielederne gikk til slutt målløse av isen i eliteserien for første gang siden 0-6 tapet på Lillehammer 3. november 2011. — Det er skremmende at hele laget kan kollapse og svikte så fullstendig. Særlig de to første rekkene våre underpresterte kraftig. Jeg trodde vi nådde bunnen borte mot Lørenskog, men dette var langt verre. Nå håper jeg spillerne forstår at de må ta seg sammen. Det nytter ikke bare å levere i DNB Arena, sier Oilers-treneren.

Flau Thoresen

Han trodde aldri han skulle få se spillerne sine levere en så svak prestasjon igjen.

— Vi var ubeskrivelig tamme, og dette betyr at det skiller små marginer mellom det å være et topplag og en middelhavsfarer. Spillerne viste rett og slett dårlige holdninger, og akkurat nå føles det nesten flaut å være leder for dette laget. Det er nok like greit at vi skal ha et par dager fra hverandre, legger han til.

Flau var også vikarierende Oilers-kaptein Dennis Sveum etter stortapet i årets siste kamp. Etter et strålende 2014 satte Oilers-spillerne seg tirsdag kveld på nattoget hjem til en nyttårsfeiring med bismak.

— Vi får i hvert fall god tid til å tenke over den elendige innsatsen på toget, sier Sveum, som innrømmer at tapet av pinlig og vondt å svelge.

Nyttårsfeiring med bismak

— Dette er helt klart flaut, og det er ingen som er så skuffet som oss. Vi ble rundspilt og var overhodet ikke klare til kamp verken fysisk eller mentalt. Det finnes ingen unnskyldning, men en sjelden gang i blant er vi dessverre «av». Problemet for oss er at hele laget ofte er avskrudd samtidig. Da blir det gjerne store utslag, og det er en fryktelig dårlig egenskap, sier Sveum til Aftenbladet.

Landslagsbacken mener bare Oilers-keeper Ruben Smith kan få godkjent for innsatsen mot Frisk Asker. Uten sisteskansen kunne nemlig resultatet i Askerhallen blitt langt verre.

— Jeg regner med alle skjønner at vi ikke kan opptre på denne måten. Det føles helt grusomt, men vi kan ikke synes synd på oss selv. Det er ikke særlig gøy å avslutte året på denne måten, men vi får likevel vi unne oss en nyttårsfeiring med bismak før vi skjerper oss og tar fram revansjelysten til kampen mot Mangleud Star, sier han etter at 2014 sluttet med et realt mageplask.

Nå bør Oilers starte 2015 med et smell.