Gerrard frikjent

<p>Frikjent av juryen etter barslagsmålet.</p>

Publisert:

Liverpool captain Steven Gerrard leaves his seat following a memorial service to mark the 20th anniversary of the Hillsborough disaster at Liverpool's Anfield stadium in Liverpool, northern England, April 15, 2009. Wednesday marked the 20th anniversary of the tragedy in which 96 Liverpool football club supporters lost their lives. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN ANNIVERSARY DISASTER SPORT SOCCER) Foto: Phil Noble

  • NTB
  • Anders Ruud
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Liverpool-kaptein Steven Gerrard er frikjent etter episoden der han slo en mann i en Merseyside-bar. Det melder BBC.

Gerrard innrømte å ha slått Marcus McGee (34), men nektet straffskyld.

Juryen i Liverpool Crown Court støttet Gerrard i at handlingen skjedde i selvforsvar.

Dermed kan Gerrard endelig tenke på fotballen fremfor rettssalen i tiden fremover.

– Du kan forlate denne rettssalen med ditt rykte intakt, sa dommeren til Steven Gerrard (29) etter å ha frikjent fotballstjernen for en blodig kveld på byen.

Den engelske landslagsspilleren var eneste av sju tiltalte som ble frikjent på alle punkter i Liverpool Crown Court fredag. Dommeren beskrev angrepet på nattklubben i nærheten av Liverpool 29. desember i fjor som «en eksplosjon av vold».

– Slutningen er troverdig og tar for seg sakens fulle fakta. Du kan forlate denne rettssalen med ditt rykte intakt, sa dommer Henry Globe til Gerrard.

Før juryen ble sendt ut for å vurdere kjennelsen, ba dommeren medlemmene om å sette til side all lojalitet overfor Gerrard som spiller og Liverpool som klubb.

Selvforsvar

Fem andre menn har sagt seg skyldig i overfallet på DJ-en på utestedet. En sjette mann innrømmet truende oppførsel i forbindelse med slagsmålet.

Liverpool-kaptein Gerrard innrømmet i rettssalen at han slo offeret, men at det skjedde i selvforsvar. Foranledningen til slåsskampen skal ha vært at Gerrard ble avvist av DJ-en da stjernespilleren ville bytte musikk.

BILDEBEVIS: Overvåkningsvideoen fra utestedet ble et viktig bevis i saken mot Garrard. Den viste slaget, men Gerrard ble likevel frikjent.

– Kan jeg bare få si hvor fornøyd jeg er med dommen? Jeg er glad for å legge saken bak meg, og jeg ser virkelig fram til kommende sesong og kun å konsentrere meg om fotball heretter, sa Steven Gerrard utenfor rettslokalet.

29-åringen takket sine forsvarere, familien, vennene og alle i klubben som har støttet ham.

Sju av ti

Gerrard var på utestedet i Southport for å feire to scoringer og seier 5-1 mot Newcastle i engelsk eliteserie da slagsmålet fant sted. Med ham på utestedet var tidligere Liverpool-manager og – spiller Kenny Dalglish (58), som under rettssaken var blant Gerrards vitner.

Under høringen av Gerrard tidligere i rettssaken, vurderte den tiltalte seg selv til å ha vært sju av ti på en «fylleskala» den aktuelle kvelden.

Den 34 år gamle disc Jockey-en skal ha blitt påført kuttskader i ansiktet og en brukket tann. Strafferammen for å påføre et annet menneske skader med overlegg er fem år i fengsel.

Disk jockeyen ble skrevet ut fra sykehuset samme dag.

Gerrard satt ett døgn i arresten etter slåssingen.

Publisert:

Les også

  1. Gerrard: &ndash; Jeg tok feil

  2. - Slo som en bokser

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Engelsk fotball